Visa kurser.se som: Mobil
Kursinformation
Uppsala
16 timmar
2019-09-19 18:45
1 450 SEK

Kursbeskrivning

Japan är ett land som vi gärna förknippar med sushi, manga och origami. Med sin långa historia och fantastiska natur lockar Japan turister från hela världen. Språket kan vara värdefullt att ha i bagaget om du planerar att studera eller arbeta i Japan men även för dig som planerar en resa till soluppgångens land.

Du har läst japanska tidigare och börjar få grepp om språket.

Innehåll
Kursen ger bra baskunskaper i uttal, grammatik och ordförråd. Stor vikt läggs vid förmågan att kommunicera. Tillsammans med ledaren anpassas undervisningen till dig och gruppens kunskapsnivå.

Upplägg
Kursen går en gång i veckan, samma dag och tid i åtta veckor. Varje kurstillfälle omfattar 2x45 minuter. Med kurslitteraturen som stöd arbetar du med övningar av olika slag och tränar på att använda vardagsspråket så mycket som möjligt. Eventuella lov eller uppehåll bestäms tillsammans gruppen och med ledaren vid kursens första tillfälle.

Förkunskaper
Kursen kräver förkunskaper motsvarande nivå A2. Detta innebär att du kan förstå vanliga ord och fraser samt att du kan ställa och besvara enkla frågor. Känner du dig osäker på din nivå så kan du kontakta oss och fråga. takako.kawamura@medborgarskolan.se

Kursledare
Miyoko Inoue har japanska som modersmål. Hon är en av få utbildade specialisterna i japanskat uttal i Sverige och har undervisat japanska och japanskt uttal på Högskolan Dalarna. Alla kursledare har japanska som modersmål och har ett stort intresse för japansk kultur. Medborgarskolans ledare delar med sig av sina ämneskunskaper på ett inspirerande och engagerande sätt. De vidareutvecklar kontinuerligt sin förmåga genom Medborgarskolans fortbildningsprogram inom vuxenpedagogik.

Kursmaterial
Kursmaterial ingår inte i kursavgiften. Ledaren informerar vid första kurstillfället.

Kallelse/faktura
Alla kursstarter är preliminära. Kallelse/faktura till kursen med definitivt startdatum skickas till angiven e-postadress cirka en vecka före kursstart.
Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.

Bra att veta
I våra lokaler finns kaffeautomater. Vill du köpa kaffe, te eller en kopp varm choklad, ta med en 10-krona.

I undantagsfall kan kursen komma att bli en halvdistanskurs. Detta innebär att några av er deltar i kursen via videolänk från vår studielokal. Vi kontaktar dig om detta skulle bli aktuellt. Vi hjälper givetvis till med det praktiska kring uppkoppling med mera.

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Japanska A2.

Medborgarskolan Mälardalen

Medborgarskolan, kurser

Medborgarskolan i Mälardalen

Här hittar du alla kurser hos Medborgarskolan i Uppsala, Västerås, Eskilstuna, Nyköping och andra städer i Mälardalen. Medborgarskolan är verksam med kurser och kulturaktiviteter i hela Sverige. Verksamheten är öppen för alla och här erbjuds kurser inom alla tänkbara områden. Medborgarskolans...


Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Mälardalen
Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Japanska A2!

Arrangörsrecensioner
(4,5)
Baseras på 4 recensioner.
Läs recensioner