Japanska

Längd
varierande kurslängd
Nästa kurstillfälle
löpande kursstarter se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Längd
varierande kurslängd
Nästa kurstillfälle
löpande kursstarter se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Vill du veta mer? 🤗

Kursbeskrivning

Japanska för nybörjare

Folkuniversitetet erbjuder dig en grundkurs i japanska som är helt nybörjare och vill läsa en gång i veckan. Redan från början får du lära dig språket på ett kommunikativt sätt, vilket gör att du redan efter en kort tids studier kan förstå och göra dig förstådd i enklare situationer. Allt fler lär sig japanska. Många har nytta av det i sitt arbete. Andra vill lära sig för att kulturen är så fascinerande.

Kursens mål
Efter avslutad kurs ska du kunna klara dig på mycket enkelt språk i ett urval av vardagliga situationer som t ex presentera dig och din familj, ange klockslag, fråga efter vägen, handla. Du ska känna till hiragana och katakana.

Innehåll
Underkursen i japanska för nybörjare arbetar vi bland annat med uttal, alfabetet (hiragana och katakana), att hälsa och presentera sig, ange ursprung, yrke, adress, telefonnummer och att klara sig i enkla situationer som i affären eller när man ska fråga efter vägen. Enklaste kanji kan presenteras efter elevers behov. Vad gäller grammatik arbetar vi med påståenden, nekanden och frågor, verbböjningar (presens och imperfekt), adjektiv som attribut, partiklar (postpositioner) m m.

Lärare
Alla våra lärare har japanska som sitt modersmål men talar även flytande svenska. De flesta har akademisk examen från sitt hemland. Vi lägger också stor vikt vid pedagogisk kunskap och erfarenhet. Folkuniversitetet bedriver dessutom kontinuerligt lärarfortbildning. Genom läraren får du också ta del av Japans kultur, seder och bruk.

Kommande kursstarter

1 tillgänglig kursstart

löpande kursstarter

  • Kurs
  • Stockholm

Målgrupp

Den här japanskakursen riktar sig till dig som inte har några förkunskaper i japanska.
Språkkursen finns även på högre nivåer.

Folkuniversitetet Stockholm
Kungstensgatan 45
102 39 Stockholm

Folkuniversitetet är ett studieförbund som bedriver folkbildning och vuxenutbildning på ett 40-tal orter i Sverige. Vi är bildade av de fem stiftelserna Kursverksamheten vid Stockholms, Uppsala, Göteborgs, Lunds respektive Umeå universitet. Folkuniversitetet är fristående från politiska, religiösa och fackliga intressen....

Läs mer och visa alla kurser med Folkuniversitetet Stockholm

Highlights