Visa kurser.se som: Mobil
Kursinformation
Uppsala
12 timmar
2020-01-15 18:45
1 095 SEK

Kursbeskrivning

Filtnålning, nålfiltning, nåltovning, torrtovning – kärt, ungt barn har många namn! Välkommen att upptäcka denna relativt nya teknik där du enkelt kan skapa tredimensionella figurer, dekorationer på ylleplagg eller detaljerade tvådimensionella bilder!

Innehåll
Denna kurs ger dig grundkunskaper om olika material och redskap som används vid filtnålning. Vi börjar med att skulptera en sagofigur, som går utmärkt att arbeta vidare på hemma. Hinner du bli klar så fortsätter du med ett nytt projekt, och får all nödvändig vägledning för att få dina idéer att ta form.

Upplägg
Kursen går en gång i veckan i fyra veckor (samma dag och tid) och omfattar 3 x 45 min per sammankomst. Kursen hålls i Medborgarskolans lokaler på Hamnesplanaden 1 i Uppsala.

Förkunskaper
Inga förkunskaper krävs för att delta på denna kurs.

Kursledare
Karin Oswald är självlärd filtnålare och har experimenterat med olika material och tekniker i sexton år. Exempel på hennes verk finns på hemsidan Cariad.se och på facebook: cariad.se. 

Kursmaterial
Kursmaterialet ingår inte i kursavgiften. Till kursen behöver du filtnålar och ull. Möjlighet finns att köpa kursmaterial av ledaren på plats, meddela i sådant fall kursledaren i förväg. 

Kallelse/faktura
Kallelse/faktura skickas till angiven e-postadress cirka en vecka före kursstart. Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.

Bra att veta
I våra lokaler finns en kaffeautomat. Vill du köpa kaffe, te eller en kopp varm choklad? Ta med en 10-krona.

Folkbildning
Grundtanken med folkbildning är att deltagarna i samverkan med kursledaren lär av varandra. Arbetsformerna är demokratiska och engagerande och lärandet aktivt. Deltagarna söker och bygger sin egen kunskap genom dialog, interaktion och reflektion med andra. Genom bra kommunikation har kursledaren möjlighet att anpassa kursen tillsammans med deltagarna under kursens gång.

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Filtnålning.

Medborgarskolan Mälardalen

Medborgarskolan, kurser

Medborgarskolan i Mälardalen

Här hittar du alla kurser hos Medborgarskolan i Uppsala, Västerås, Eskilstuna, Nyköping och andra städer i Mälardalen. Medborgarskolan är verksam med kurser och kulturaktiviteter i hela Sverige. Verksamheten är öppen för alla och här erbjuds kurser inom alla tänkbara områden. Medborgarskolans...


Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Mälardalen
Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Filtnålning!

Arrangörsrecensioner
(4,5)
Baseras på 4 recensioner.
Läs recensioner