Visa kurser.se som: Mobil

Sommarkurs Växttryck på papper

Leksands folkhögskola
Kursinformation
Leksand
3 dagar
2022-07-29
Sista anmälan: 1 maj 2022
2 980 SEK

Kursbeskrivning

Välkommen till tre lärorika dagar där du får skapa fotografiska avtryck på papper utan att använda vare sig kamera eller mörkerrum. Vi kommer att jobba med experimentella soltryck (wet cyanotype) med naturen som inspiration.

Växtmaterial plockar du i den natursköna närmiljön, papper bestryks med en ljuskänslig vätska och bilder komponeras med växterna du plockat. Naturliga ingredienser tillsätts för att variera resultaten av dina tryck innan du lägger ut dem i solen. När de har solat färdigt framkallar du bilderna i vatten och ser resultatet av dina konstnärliga verk. Detta är en experimentell process där du aldrig helt säkert vet vad du kommer att få för resultat, men det är det som gör det så spännande! Växterna blockerar ljuset och behåller pappret vitt, medan resten av pappret färgas.

Du lär dig genom demonstration, exempel, individuellt praktiskt arbete med handledning samt att vi generöst delar med oss av resultaten med varann.

Efter kursen kommer du ha med dig ett flertal egenkomponerade unika växttryck hem. Du vet vilka verktyg och vilket material som behövs för att använda denna teknik, kunskap om processen från början till slut och hur du ska göra för att skapa mer på egen hand.

Alla som känner sig nyfikna på detta är varmt välkomna, inga förkunskaper krävs.

Material
Material som behövs ingår i kursavgiften, med möjlighet att köpa till mer.

Ta med
Ha på dig oömma kläder och/eller förkläde. Det går också bra att ta med pressade växter, blommor och blad hemifrån att göra avtryck med, men det är inget måste, det går lika bra att ta en promenad längs Siljan och plocka växter på plats.

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Kostnader

2 980 kr/person inkl. material, lunch och fika.
4 740 kr/person inkl. material, måltider, boende i enkelrum inkl. lakan/handdukar och städ.
4 440 kr/person inkl. material, måltider, boende i del i dubbelrum inkl. lakan/handdukar och städ (när ni är två som anmäler er tillsammans).

I kursavgiften ingår ett startkit med material. Incheckning från kl. 16.00 dagen före kursstart.

Kursledare

Maria Lindén är utbildad bokbindare som bor med man och barn i byn Siljansnäs, Dalarna. Hennes böcker är ofta konstnärliga med inslag av naturen som är hennes största källa till inspiration. För ett par år sedan började hon utforska experimentella soltryck och blev snabbt förtjust i dess fria kreativa process och unika uttryck och har fortsatt skapa med denna teknik sedan dess. Genom att lära ut sina kunskaper önskar hon att fler ska uppleva lusten och glädjen av att skapa något för hand.

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Sommarkurs Växttryck på papper.

Leksands folkhögskola

Leksands folkhögskola

Leksands folkhögskola

Stiftelsen Hantverk & Utbildning är Leksands folkhögskolas huvudman. Inriktningarna vid Leksands folkhögskola är hantverk, form och design. Personlig utveckling och skapande i olika former är viktiga ingredienser i alla våra utbildningar. Vår vision är att vara en kreativ och dynamisk...


Läs mer och visa alla kurser med Leksands folkhögskola

Kontaktuppgifter till Leksands folkhögskola

Leksands folkhögskola

Siljegårdsvägen 21
793 26 Leksand

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Sommarkurs Växttryck på papper!

Arrangörsrecensioner
(4,5)
Baseras på 16 recensioner.
Läs recensioner
Intresseanmälan

För att få mer information om Sommarkurs Växttryck på papper, fyll i följande uppgifter: