Sommarkurs Origami – tekniker i pappersvikning med Miro Burman

Längd
5 dagar
Pris
5 160 SEK
Nästa kurstillfälle
29 juli, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Längd
5 dagar
Pris
5 160 SEK
Nästa kurstillfälle
29 juli, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Få mer information om kursen 👍

Kursbeskrivning

Välkommen till fem dagar i den japanska papperskonsten origamins värld!

Under workshopen kommer du att lära få sig grundläggande tekniker för pappersvikning för att skapa olika modeller med inspiration från den japanska papperskonsten “Origami” och andra geometriska former.

I den första delen av kursen kommer du att utföra övningsvikningar med olika vikmetoder och lära sig logiken bakom vikstrukturen. I den andra delen av kursen kommer du att experimentera med olika pappersmaterial och skapa tredimensionella modeller. Du kommer också ha möjlighet att skapa egna modeller med hjälp av vikstrukturer och olika papperstyper.

Material
Material för att kunna utföra övningsvikningarna ingår i kursavgiften, men det kommer att finnas möjlighet att köpa mer material under kursen. Alla får låna de verktyg som behövs.

Förkunskaper
Du behöver inte ha några förkunskaper.

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Kommande kursstarter

1 tillgänglig kursstart

29 juli, 2024

  • Kurs
  • Leksand
  • Sista ansökan: 1 maj 2024

Kostnader

5 160 kr/person inkl. material, lunch, fika och en gemensam middag.
8 400 kr/person inkl. material, måltider, boende i enkelrum inkl. lakan/handdukar och städ.
7 750 kr/person inkl.material, måltider, boende i del i dubbelrum inkl. lakan/handdukar och städ (när ni är två som anmäler er tillsammans).

Incheckning från kl. 16.00 dagen innan kursstart. Utcheckning senast kl. 11.00 sista dagen.

Kursledare

Miro Burman är bokbindare och papperproduktsformgivare som har erfarenheter både i Sverige och Japan och hon är baserad i Stockholm. Hennes specialiteter är japansk bokbindning, kunskaper om japanpapper, origami, pappersvikning och papperskonstruktion.

I hennes verksamhet Burmanform gör hon beställningsuppdrag till bokbindning, pappersobjekt för reklam och inredningsbranschen. Hon har erfarenhet som kursledare på olika konstskolor och museer som till exempel Östasiatiska museet, Konstfack, Nyckelviksskolan och Kulturgatan Bodafors.

Intresseanmälan

Intresseanmälan

Intresserad av Sommarkurs Origami – tekniker i pappersvikning med Miro Burman och vill veta mer? Kontakta kursarrangören direkt! En intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Leksands folkhögskola
Siljegårdsvägen 21
793 26 Leksand

Leksands folkhögskola

Stiftelsen Hantverk & Utbildning är Leksands folkhögskolas huvudman. Inriktningarna vid Leksands folkhögskola är hantverk, form och design. Personlig utveckling och skapande i olika former är viktiga ingredienser i alla våra utbildningar. Vår vision är att vara en kreativ och dynamisk...

Läs mer och visa alla kurser med Leksands folkhögskola

Highlights