Sommarkurs Teckna och måla växter

Längd
5 dagar
Pris
5 360 SEK
Nästa kurstillfälle
8 juli, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Längd
5 dagar
Pris
5 360 SEK
Nästa kurstillfälle
8 juli, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Få mer information om kursen 👍

Kursbeskrivning

Det kan vara en blomma, ett grässtrå, ett skrynkligt löv, en frukt eller ett träd, likaväl som att förstora en frökapsel eller fördjupa sig i mossor och lavar.

Kursen inleds med gemensamma genomgångar och mer lekfulla övningar i blyerts. Övningar för att komma loss, göra snabbskisser, fokusera på att se linjer och former, att se ljus och mörker. Vi gör också några test med kol och att teckna med kinesiskt tusch. Därefter går vi över till att måla med akvarellfärg.

Vi går igenom lite grunder i akvarellmåleri, med olika övningar. Var och en gör sedan sina val av växter. Det kan vara många snabba skisser och olika tekniker eller en enda mer bearbetad botanisk bild. Vi har naturen runt knuten och det finns mycket att se och inspireras av där. Här kan man också välja att vara ute eller inne, allt efter lust, väder och vind.

Glöm alla tankar om att inte kunna teckna eller måla, här gäller det att vara nyfiken och att vilja testa och att öka sitt seende och blicken för både växter och bild. Att hitta sitt eget sätt att vilja teckna och måla.

Material
I kursen ingår det som behövs för att teckna och måla, alla får en egen grunduppsättning med färg, penslar, akvarellblock. Men ett eget extra skissblock är bra att ta med.

Inga förkunskaper behövs! Alla kan göra sin bild. På sitt sätt.

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Kommande kursstarter

1 tillgänglig kursstart

8 juli, 2024

  • Kurs
  • Leksand
  • Sista ansökan: 1 maj 2024

Kostnader

5 360 kr/person inkl. material, lunch och fika.
8 600 kr/person inkl. material, måltider, boende i enkelrum inkl. lakan/handdukar och städ.
7 950 kr/person inkl. material, måltider, boende i del i dubbelrum inkl. lakan/handdukar och städ (när ni är två som anmäler er tillsammans).

Incheckning från kl. 16.00 dagen före kursstart.

Kursledare

Ulla Corin Lindroth

keramiker och bildpedagog

Intresseanmälan

Intresseanmälan

Intresserad av Sommarkurs Teckna och måla växter och vill veta mer? Kontakta kursarrangören direkt! En intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Leksands folkhögskola
Siljegårdsvägen 21
793 26 Leksand

Leksands folkhögskola

Stiftelsen Hantverk & Utbildning är Leksands folkhögskolas huvudman. Inriktningarna vid Leksands folkhögskola är hantverk, form och design. Personlig utveckling och skapande i olika former är viktiga ingredienser i alla våra utbildningar. Vår vision är att vara en kreativ och dynamisk...

Läs mer och visa alla kurser med Leksands folkhögskola

Highlights