Visa kurser.se som: Mobil

Sommarkurs Fotografi - fortsättningskurs

Leksands folkhögskola
Kursinformation
Leksand
5 dagar
2021-08-02
Sista anmälan: 1 maj 2021
4 150 SEK

Kursbeskrivning


Fotograf: Anki Karlsson

Den här kursen vänder sig till dig som har fotograferat ett tag och som framförallt söker en kreativ utveckling, men även ett större teknisk kunnande. Du förstår och kan hantera kameran och är redan insatt i kamerans grundfunktioner. Under kursens fem intensiva dagar kommer det bli lite repetition om teknik, men fokus kommer främst vara på bilddiskussioner och bildvisningar.

Undervisningen pågår varje dag och slutar med att du får en uppgift att fotografera. Uppgiften presenteras på morgonen nästa dag. Du förväntas utmana dig själv, ditt kreativa tänkande och att arbeta hårt.

Inför kursen kommer du få skicka in 10 bilder som beskriver ditt bildspråk och en kort text som beskriver vad du vill uppnå under kursen.

Målet med kursen är att du kommer utveckla ditt bildseende och din teknik, samtidigt som du utmanar din kreativitet.

Förkunskaper
Ett allmänt kunnande av digitalkamerans grundfunktioner och bildprogrammet Photoshop. Använder du ett annat bildprogram får du gärna ta med en egen bärbar dator. Vi kommer dock inte att fokusera på bildbehandling på den här kursen.

Utrustning
Anteckningsblock, digitalkamera och sladd för överföring av bilder mellan kamera och dator tar du med dig själv. Du behöver en digital systemkamera på vilken du kan ställa in bländare och slutare. Du behöver också ett USB-minne eller en hårddisk där du kan spara dina bilder som du har arbetat med under kursen. Vi kommer att ha tillgång till en datasal med PC men om du får gärna ta med din egen bärbara om du föredrar det.

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Hur påverkar COVID-19 denna kurs?

Vi på kurser.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många kurser ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om en kurs påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Målgrupp

Den här kursen vänder sig till dig som har fotograferat ett tag och som framförallt söker en kreativ utveckling, men även ett större teknisk kunnande.

Förkunskaper
Ett allmänt kunnande av digitalkamerans grundfunktioner och bildprogrammet  Photoshop. Använder du ett annat bildprogram får du ta med egen bärbar dator.

Kostnader

4 150 kr/person inkl. material, lunch, fika och en gemensam middag.
6 950 kr/person inkl. material, måltider, boende i enkelrum
inkl. lakan/handdukar och städ.
6 450 kr/person inkl.materia, måltider, boende i del i dubbelrum
inkl. lakan/handdukar och städ (när ni är två som anmäler er tillsammans).

Incheckning från kl. 16.00 dagen innan kursstart.

Kursledare

Martina Holmberg har arbetat som fotograf i femton år och är utbildad på Nordens Fotoskola. Hon har världen som arbetsfält och har varit i ett tjugotal länder där hon dokumenterat främst kvinnors olika levnadsvillkor.  Vid sidan av sina uppdrag arbetar hon med dokumentära och konstnärliga projekt som utmynnat i ett flertal utställningar och böcker. Hon drivs av en nyfikenhet på människor och de möjligheter som kameran ger; att få en inblick i olika världar och liv. Som fotolärare vill hon uppmuntra till att utveckla elevernas kreativitet och unika bildspråk; att våga tänja på gränser och gå sin egen väg.

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Sommarkurs Fotografi - fortsättningskurs .

Recensioner

Snittbetyg: 4

Baseras på 3 recensioner.

LIMO
(4)
Mycket utvecklande och utmanande både personligt och konstnärligt. Bilden står i fokus genom analys och omsatt i praktik.
Susanne Säbb DanielssonSusanne Säbb Danielsson
(4)
Supertrevlig kurs
Peter
(4)
Trevlig och bra planerad kurs.

Leksands folkhögskola

Leksands folkhögskola

Leksands folkhögskola

Stiftelsen Hantverk & Utbildning är Leksands folkhögskolas huvudman. Inriktningarna vid Leksands folkhögskola är hantverk, form och design. Personlig utveckling och skapande i olika former är viktiga ingredienser i alla våra utbildningar. Vår vision är att vara en kreativ och dynamisk...


Läs mer och visa alla kurser med Leksands folkhögskola

Kontaktuppgifter till Leksands folkhögskola

Leksands folkhögskola

Siljegårdsvägen 21
793 26 Leksand

Recensioner
Kursrecensioner
(4,0)
Baseras på 3 recensioner.
Läs recensioner
Arrangörsrecensioner
(4,5)
Baseras på 16 recensioner.
Läs recensioner
Intresseanmälan

För att få mer information om Sommarkurs Fotografi - fortsättningskurs , fyll i följande uppgifter:

Liknande kurser