Sommarkurs Emaljering - FULLBOKAD

Längd
5 dagar
Pris
4 650 SEK
Längd
5 dagar
Pris
4 650 SEK
Få mer information om kursen 👍

Kursbeskrivning

Obs! Kursen är fullbokad. Kontakta oss om du vill registrera dig på reservlista.

För kursen i Emaljering behövs inga förkunskaper. Med skaparglädje som startpunkt lär vi oss emaljeringens grunder. Du designar själv eller i samråd med mig – små tavlor/paneler, skyltar, berlocker, örhängen och ringar blir färgsprakande juveler med emalj. Vi emaljerar till en början på koppar, möjlighet finns att fortsätta på silver. Jag visar klassiska och nya tekniker och arbetssätt löpande som du kan välja att använda i ditt skapande.

Om du har förkunskaper i silversmide och vill kombinera det med emalj, kontakta mig via e-post. Jag skickar mer information om hur du förbereder och planerar ett silverarbete för emalj.

Om du har förkunskaper i emaljering, eller vill göra ett mer avancerat, tidskrävande arbete i cloisonne’, champlevee’ eller plique-a-jour, kontakta mig via e-post så att rätt material finns på plats för dig.

Ett urval färdiga kopparplåtar i olika format och emalj ingår i kursen. Silvermaterial och prefabricerade smyckedelar i silver finns att köpa på plats.

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Kostnader

4 650 kr/person inkl. visst material, lunch, fika och en gemensam middag.
7 780 kr/person inkl. visst material, måltider, boende i enkelrum inkl. lakan/handdukar och städ.
7 130 kr/person inkl. visst material, måltider, boende i del i dubbelrum inkl. lakan/handdukar och städ (när ni är två som anmäler er tillsammans).

I kursavgiften för smideskurser ingår visst material, men kostnad för plåt och tråd samt visst specialmaterial tillkommer.

Kursledare

Cecilia Zedendahl

Emaljen löper som en röd tråd genom Cecilias trettio verksamma år som silver- och ädelsmed. Både i form av större tavlor och utsmyckningar på stålplåt och smycken i färgrik transparens på ädel metall. Hon har byggt och brukar sin egen verkstad, men drev även design- och smyckebutikerna ”Kärringen mot Strömmen” i Rättvik och Falun under många år.Formell utbildning till silversmed och en Master of fine Art fick hon på Konstfack i Stockholm. Utöver det har Cecilia utbildat sig vid bl.a Alberta College of Art i Calgary, Duncan of Jordanstone College of Art i Dundee och London Guildhall University i kompletterande ämnen som emaljering och gravyr.Cecilia känner sig hemma på många platser, men är född och uppvuxen i Ludvika och är Dalkulla ända in i hjärteroten. Hon delar sin tid mellan Rättvik och Stockholm, där hon har make och två vuxna barn. Hennes ateljé ligger i en liten tvärgränd i Gamla Stan, där hon arbetar i emalj och undervisar.

Intresseanmälan

Intresseanmälan

Intresserad av Sommarkurs Emaljering - FULLBOKAD och vill veta mer? Kontakta kursarrangören direkt! En intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Leksands folkhögskola
Siljegårdsvägen 21
793 26 Leksand

Leksands folkhögskola

Stiftelsen Hantverk & Utbildning är Leksands folkhögskolas huvudman. Inriktningarna vid Leksands folkhögskola är hantverk, form och design. Personlig utveckling och skapande i olika former är viktiga ingredienser i alla våra utbildningar. Vår vision är att vara en kreativ och dynamisk...

Läs mer och visa alla kurser med Leksands folkhögskola

Highlights