Sommarkurs Fotografera med mobilkameran

Längd
5 dagar
Pris
4 650 SEK
Längd
5 dagar
Pris
4 650 SEK
Få mer information om kursen 👍

Kursbeskrivning

Välkommen till fem dagars utforskande av hur du kan utveckla ett bättre berättande med bilder fotade med mobilen. Kanske ansvarar du för företagets eller föreningens sociala medier, driver en blogg eller ett Instagramkonto eller bara är intresserad av fotografering och vill utveckla ditt bildberättande men vill utgå ifrån mobilens kamera. Då är det här helt rätt kurs för dig.

Mobilen är idag en självklar del av mångas vardag och kamerans funktioner blir allt bättre. Men att fånga det vi vill säga med bilder är inte alltid lätt. Felexponering, oskärpa och tråkiga vinklar gör bilderna trista och intetsägande. I kursen går vi igenom bildkomposition och ljus och hur du kan utveckla ditt bildspråk och bildseende. Du lär dig att utnyttja mobiltelefonens begränsningar, möjligheter, och hur du bygger upp ett klassiskt bildreportage.

Under kursen kommer vi gå igenom:

• Bildkomposition och bildberättandets grunder; hur du med enkla knep kan bygga upp en intressant bild med djup och olika skärpeplan.

• Ljusets betydelse för bildens uttryck och hur du utnyttjar det befintliga ljuset på bästa sätt, vi går igenom olika karaktärer på ljus och vilka ljussituationer man bör undvika.

• Hur man renodlar och lyfter fram det viktiga i bilden för att förmedla ett budskap.

• Bildurval, hur du lär dig att välja ut de bästa bilderna.

• Hur du skapar ett klassiskt bildreportage med etableringsbild, detaljer, händelse- och stämningsbilder.

• Appar, snabb genomgång av fotoappen snapseed som gör dina bilder intressantare.

• Genomgång av hur man skapar en fotobok från mobilen, du får en veckouppgift att lägga in i fotoboksappen Once Upon.

Till kursen tar du med dig din mobiltelefon som har kamera. Det kan vara en Iphone eller Android, det spelar ingen roll. Du behöver ingen dator. Tanken med kursen är att sköta allting från mobilen.

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Kostnader

4 650 kr/person inkl. material, lunch, fika och en gemensam middag.
7 780 kr/person inkl. material, måltider, boende i enkelrum
inkl. lakan/handdukar och städ.
7 130 kr/person inkl.material, måltider, boende i del i dubbelrum
inkl. lakan/handdukar och städ (när ni är två som anmäler er tillsammans).

Incheckning från kl. 16.00 dagen innan kursstart. Utcheckning senast kl. 11.00 dagen efter kursens avslut.

Kursledare

Martina Holmberg har arbetat som fotograf i femton år och är utbildad på Nordens Fotoskola. Hon har världen som arbetsfält och har varit i ett tjugotal länder där hon dokumenterat främst kvinnors olika levnadsvillkor.  Vid sidan av sina uppdrag arbetar hon med dokumentära och konstnärliga projekt som utmynnat i ett flertal utställningar och böcker. Hon drivs av en nyfikenhet på människor och de möjligheter som kameran ger; att få en inblick i olika världar och liv. Som fotolärare vill hon uppmuntra till att utveckla elevernas kreativitet och unika bildspråk; att våga tänja på gränser och gå sin egen väg.

Intresseanmälan

Intresseanmälan

Intresserad av Sommarkurs Fotografera med mobilkameran och vill veta mer? Kontakta kursarrangören direkt! En intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Leksands folkhögskola
Siljegårdsvägen 21
793 26 Leksand

Leksands folkhögskola

Stiftelsen Hantverk & Utbildning är Leksands folkhögskolas huvudman. Inriktningarna vid Leksands folkhögskola är hantverk, form och design. Personlig utveckling och skapande i olika former är viktiga ingredienser i alla våra utbildningar. Vår vision är att vara en kreativ och dynamisk...

Läs mer och visa alla kurser med Leksands folkhögskola

Highlights