Visa kurser.se som: Mobil

Akvarell – Grund med övningar & tips

Konstnärerna Lucie Rääf och Kerstin Wessberg
Kursinformation
Stockholm
2 dagar
2020-03-21
2 900 SEK

Kursbeskrivning

Under två intensiva dagar lär du dig måla akvarell och får lära dig lite av akvarellens “hemligheter”. Upptäcka färgerna, blanda nya valörer och pröva olika tekniker. Kursen innehåller också tips och trix att balansera och bli färdig med en bild. Kom och känn skaparglädjen  med att våga måla akvarell.

Kursinnehåll

Handfasta övningar som ger inspiration, t.ex

  • Materialkunskap om papper, färg och penslar
  • Hur får jag fram många färger av få grundfärgerna
  • Att utnyttja vatten för att få in ljus och kontrast i bilden
  • Olika målartekniker, vått i vått, vått på torrt
  • Collage tekniker.
  • Komposition, att starta och bygga upp en bild
  • När ska man avsluta en bild

I min vackra ateljé skapar vi en avslappnad, inspirerande och koncentrerad målarstämning. Det blir ett härligt tillfälle att utveckla och njuta av sin egen och de andras skaparkraft. Det blir en helg med nya upptäckter och kunskap i bagaget. Vi målar, spelar härlig musik och njuter goda luncher som ingår i kursavgiften.

MÅLARKURSENS TIDER & UPPLÄGG

Dag 1.

10.30 – 17.30 Vi kommer på plats i ateljén. Efter en kort presentation av oss och kursens upplägg berättar jag kort och visar på olika typer av papper, färg och penslar. Efter det vi några små korta övningar för att komma i gång med vårt måleri. Dagens ”större” målningsuppgift kan vara ett stilleben, där man får pröva på olika tekniker med akvarellfärgens alla möjligheter. Jag visar olika färgblandningar och tekniker. Under dagen tar vi paus med en god lunch och på em kaffe, te och kaka. Vi avslutar dagen med en genomgång av våra arbeten. Man lär så mycket av andras sätt att måla. 


Dag 2.

10.30 - 17.30  Vi fortsätter våra målningar, ofta med tips från föregående dags genomgång. Alla målar olika, var och en ska få tid att hitta sitt motiv och upptäcka måleriet. Därför har jag ofta individuell handledning, men tips och trix är med hela gruppen. Under dagen tar vi paus med en god lunch och på em kaffe, te och kaka. Vi avslutar kursen med en genomgång, där vi reflekterar över våra arbeten.

I ateljén finns möjlighet att både stå alternativt sitta och måla vid bord. Alla har gott om plats. Det finns inspirerande litteratur, tidningar mm om konst och måleri.

Målgrupp

För dig som vill få en bra grund eller nystart, ta upp akvarellen på nytt. Det vill säga, kursen är både för dig som inte målat akvarell tidigare eller för dig som målat lite men vill lära mer.

Kursledare

Lucie har haft konstkurser i Sverige och vid Medelhavet under 20 års tid.

På mina kurser, visar jag ofta med pensel och färg, det är mycket uppskattat. Att förstå materialet är viktigt och vilken skillnad detta gör. Men allra viktigast är att ge SKAPARKRAFT och MOD till de som målar för mig. Utvecklingen och glädjen hos mina elever är fantastiskt kul att uppleva.

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Akvarell – Grund med övningar & tips.

Recensioner

Snittbetyg: 5

Baseras på 5 recensioner.

Nellie
(5)
Mycket roligt och lärorikt! Var och en fick måla i sin egna takt med samma övningar samtidigt som vi fick individuell vägledning. Otroligt fin ateljé som i sig är mycket inspirerande och rogivande.
Erik
(5)
Hade inspirerande och lärorika dagar i Lucies fantastiska ateljé. Det var ett jättebra kursupplägg och jag lärde mig jättemycket. Lägg därtill god stämning och välsmakande mat.
Gunnila Emtesjö
(5)
Två fantastiska dagar. Nu har jag fått mer kunskap om hur akvarellen fungerar. Det är verkligen en inspirerande miljö att måla i. Tack!

Konstnärerna Lucie Rääf och Kerstin Wessberg

Vi är två erfarna lärare, Kerstin Wessberg och Lucie Rääf, som ger tips och råd till ditt måleri såväl individuellt som i grupp.

Både Lucie och Kerstin är erfarna konstnärer och uppskattade kursledare. Lucie Rääf hade flera konstnärer i släkten som inspirerade henne till att ägna sitt liv åt konsten. Flera års konststudier gör Lucies erfarenhet och kunskap gedigen inom konst och formgivning....


Läs mer och visa alla kurser med Konstnärerna Lucie Rääf och Kerstin Wessberg
Recensioner
Kursrecensioner
(5,0)
Baseras på 5 recensioner.
Läs recensioner
Arrangörsrecensioner
(4,7)
Baseras på 24 recensioner.
Läs recensioner