Akvarellkurs Österlen - Förenkling av Stilleben och Landskap

Längd
4 dagar
Pris
5 000 - 5 500 SEK
Nästa kurstillfälle
17 oktober, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Längd
4 dagar
Pris
5 000 - 5 500 SEK
Nästa kurstillfälle
17 oktober, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Från 5 000 SEK / person

Kursbeskrivning

Förenklad akvarell Våren 2024

Med Österlens böljande landskap omkring oss på den vackert belägna kursgården behöver inte bege oss långt bort alls. Inspiration finns också i alla husdetaljer och stilleben vi hittar på gården. Och som om inte det räcker har jag förberett ett fotomaterial till övningarna i förenklad akvarell.

I den här kursen kommer fokus ligga på att arbeta snabbt och intuitivt med vår akvarell. Inte "peta" i måleriet. Vi provar ett antal redskap och tekniker som hjälper akvarellmålaren att skala av och se vilka linjer som är viktiga för gestaltningen. Metod och teknik använder vi både på motiv som stilleben och landskap. 

Alla dagar inleds med en demonstration med påföljande övning tänkt att inspirera till egna uttryck och måleri. Du målar efter egna förutsättningar, jag coachar mellan demonstrationer och den dagliga genomgången brukar bli till eftermiddagsfikat. Under kursens gång berör vi olika pigments egenskaper, vi testar bild beskärning och NÄR? är egentligen en bild färdig och varför är det så svårt att sluta i tid!! 

Denna kurs är en bas för det uttryck och den teknik jag arbetar med. Jag utövar en snabb och skissartad akvarellteknik som är tillåtande, lekfull och inspirerande.

Det går utmärkt att gå denna kurs flera gånger då övningarna byts ut mellan säsonger. Innehållet inspirerar till oändliga möjligheter.

Max 10 deltagare

Välkommen!

Målgrupp

Målarkursen med innehåll vänder sig till dig som vill prova en modernare snabbare akvarellteknik och som gillar utmaningar. Kursen riktar sig främst till dig som känner till akvarellens grunder. Perfekt som kickstart för dig som inte målat på ett tag eller för dig som är erfaren och vill få ny inspiration till ditt måleri.

Kostnader

Kursavgiften är 5000 kr 4 dgr .

Tillkommer boende helpension på Blåsingsborgs Gårdshotell 5895 kr 4 dgr.

Incheckning efter kl 15.00 dag före kurs start. Välkomst middag kl 18.30 samma kväll.

Kursen startar sedan efter frukost kl 9.00

Kursplats och boende på ett fantastiskt läge på Österlen. Vackra omgivningar med promenad avstånd till Stenshuvud Nationalpark.

Välkomna!

Intresseanmälan

Intresseanmälan

Intresserad av Akvarellkurs Österlen - Förenkling av Stilleben och Landskap och vill veta mer? Kontakta kursarrangören direkt! En intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.

Recensioner

Snittbetyg: 5

Baseras på 17 recensioner
Recensioner publiceras enligt vår recensionspolicy.
Skriv en recension
5/5
Lena Hallberg
10 jul 2022
Kurs i akvarell med olika Tecknik

Kursen var mkt givande. Bra pedagogisk upplägg. Vilket gav en inspirerande och utveckling av kunskaper . Fantastisk miljö med god trivsel och avkopplande för utveckling av måle...

Visa hela
5/5
Ingrid Hallin
03 jul 2022
Intuitivt måleri

Jag ville gå kursen för att komma vidare i mitt måleri. Jag ville bli bättre på att förenkla och skala av, helt enkelt komma ifrån ”pillandet” Jag blev inte besviken! Carina är ...

Visa hela
5/5
Ulla Gustafsson
04 dec 2021

En fantastisk kurs så givande på många olika sätt. Kan varmt rekommendera Carina en så inspirerande lärare. Bästa kursen som jag varit på. Kommer att gå på kurs hos henne igen. ...

Visa hela