Akvarellkurs Österlen - Förenkling av Stilleben och Landskap

Carina Köster Akvarell
Kursinformation
Kivik
4 dagar
5 000 SEK Momsfri
Kommande starter
Kivik
13-16 oktober Blåsingsborg Gårdshotell  
5 000 SEK
6-9 juni Blåsingsborg Gårdshotell  
5 000 SEK

Kursbeskrivning

Förenklad akvarell Våren 2023

Med Österlens böljande landskap omkring oss på den vackert belägna kursgården behöver inte bege oss långt bort alls. Inspiration finns också i alla husdetaljer och stilleben vi hittar på gården. Och som om inte det räcker har jag förberett ett fotomaterial till övningarna i förenklad akvarell.

I den här kursen kommer fokus ligga på att arbeta snabbt och intuitivt med vår akvarell. Inte "peta" i måleriet. Vi provar ett antal redskap och tekniker som hjälper akvarellmålaren att skala av och se vilka linjer som är viktiga för gestaltningen. Metod och teknik använder vi både på motiv som stilleben och landskap. 

Alla dagar inleds med en demonstration med påföljande övning tänkt att inspirera till egna uttryck och måleri. Du målar efter egna förutsättningar, jag coachar mellan demonstrationer och den dagliga genomgången brukar bli till eftermiddagsfikat. Under kursens gång berör vi olika pigments egenskaper, vi testar bild beskärning och NÄR ? är egentligen en bild färdig och varför är det så svårt att sluta i tid!! 

Denna kurs är en bas för det uttryck och den teknik jag arbetar med. Jag utövar en snabb och skissartad akvarellteknik som är tillåtande, lekfull och inspirerande.

Det går utmärkt att gå denna kurs flera gånger då övningarna byts ut mellan säsonger. Innehållet inspirerar till oändliga möjligheter.

Max 10 deltagare

Välkommen!

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Målgrupp

Målarkursen med innehåll vänder sig till dig som vill prova en modernare snabbare akvarellteknik och som gillar utmaningar. Kursen riktar sig främst till dig som känner till akvarellens grunder. Perfekt som kickstart för dig som inte målat på ett tag eller för dig som är erfaren och vill få ny inspiration till ditt måleri.

Kostnader

Kursavgiften är 5000 kr 4 dgr .

Tillkommer boende helpension på Blåsingsborgs Gårdshotell 5895 kr 4 dgr.

Incheckning efter kl 15.00 dag före kurs start. Välkomst middag kl 18.30 samma kväll.

Kursen startar sedan efter frukost kl 9.00

Kursplats och boende på ett fantastiskt läge på Österlen. Vackra omgivningar med promenad avstånd till Stenshuvud Nationalpark.

Välkomna!

Intresseanmälan

Intresserad av Akvarellkurs Österlen - Förenkling av Stilleben och Landskap och vill veta mer? Kontakta kursarrangören direkt! En intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande.

Recensioner

Snittbetyg: 5

Baseras på 17 recensioner.

Lena Hallberg

Kursen var mkt givande. Bra pedagogisk upplägg. Vilket gav en inspirerande och utveckling av kunskaper . Fantastisk miljö med god trivsel och avkopplande för utveckling av måleriet.

Ingrid Hallin

Jag ville gå kursen för att komma vidare i mitt måleri. Jag ville bli bättre på att förenkla och skala av, helt enkelt komma ifrån ”pillandet” Jag blev inte besviken! Carina är en utmärkt pedagog, som ger var och en stor frihet att skapa utifrån intresse och förutsättningar. Det var spännande att få pröva olika redskap, förutom pensel, och se ...

Visa hela
Ulla Gustafsson

En fantastisk kurs så givande på många olika sätt. Kan varmt rekommendera Carina en så inspirerande lärare. Bästa kursen som jag varit på. Kommer att gå på kurs hos henne igen. Hälsningar Ulla

Carina Köster Akvarell

Välkommen till mina akvarellkurser 

Jag håller akvarellkurser för dig som vill lära dig måla en snabbare och mer avskalad akvarell. Kurserna fokuserar på förenklingens konst inom akvarellmåleri.Vi målar stilleben och landskap. Min akvarellteknik är flödig och transparent. En skissartad teknik där kontrasterna mellan distinkt och...


Läs mer och visa alla kurser med Carina Köster Akvarell

Kontaktuppgifter till Carina Köster Akvarell

Carina Köster Akvarell

Littorinavägen 23
27730

Tel: 0704611048
Mobil 0704611048

Recensioner
Kursrecensioner
(5,0)
Baseras på 17 recensioner.
Läs recensioner
Arrangörsrecensioner
(4,9)
Baseras på 26 recensioner.
Läs recensioner
Intresseanmälan

För att få mer information om Akvarellkurs Österlen - Förenkling av Stilleben och Landskap, fyll i följande uppgifter: