Akvarellkurs Österlen - SKÅNSKA LANDSKAP och HUS

Längd
4 dagar
Pris
6 900 SEK
Nästa kurstillfälle
5 september, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Längd
4 dagar
Pris
6 900 SEK
Nästa kurstillfälle
5 september, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Från 6 900 SEK / person

Kursbeskrivning

Välkommen till min akvarellkurs!

I den här kursen, som i alla mina akvarell kurser, fokuserar vi förenkling som teknik och metod.

Tema blir det Skånska Landskapet med många variationer.

Åkrarna, ängarna som böljande betesfält, slingrande vägar, höjder, horisont, himmel, hav och land. Fiskebyarna med husen tätt, tätt inpå, den ensamma fallfärdiga ladan mitt ute på åkern eller stenarna i havsbandet.

Vi startar med en utflykt i närområdet för att samla in motiv och ta in vilka färger (pigment) som finns i landskapet just nu. Och identifiera linjer.

Dagliga demonstrationer varvas sedan med övningar. Som alltid avslutar vi med en genomgång av dagens arbete och reflektioner mellan 16.00-17.00.

I den här kursen tänker jag mig att ni förhåller er mer fria och självständiga i val av motiv och format med förenklingen som metod även om jag kommer ladda med övningar till er.

Under arbetets gång kommer vi konstant återkomma till bildkomposition. Vilka linjer är viktiga och de olika pigmentens betydelse för resultatet.

I dessa motiv kan både perspektiv och ljus o skugga vara en viktig del av upplevelsen av bilden. Jag går igenom grundprinciperna och tillsammans undersöker vi vad som är ”rätt och fel” . Kanske når vi nya erfarenheter utifrån metoden förenkling.

Kommande kursstarter

1 tillgänglig kursstart

5 september, 2024

  • Kurs
  • Kivik

Målgrupp

Du som tidigare har gått min baskurs i förenkling eller den akvarellmålare som vill ha ny inspiration till sitt eget måleri men som är bekant med akvarell som media.

Kostnader

I kurspriset 6900 kr ingår 4 kursdagar inkl hemlagad lunch, hembakt till för och eftermiddagsfika.

Olika kursplatser olika datum men alla med härligt läge och vackra omgivningar på Österlen.

Ravlunda Folkskola. 

Välkomna!

Intresseanmälan

Intresseanmälan

Intresserad av Akvarellkurs Österlen - SKÅNSKA LANDSKAP och HUS och vill veta mer? Kontakta kursarrangören direkt! En intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Carina Köster Akvarell
Littorinavägen 23
27730

Välkommen till mina akvarellkurser 

Jag håller akvarellkurser för dig som vill lära dig måla en snabbare och mer avskalad akvarell. Kurserna fokuserar på förenklingens konst inom akvarellmåleri.Vi målar stilleben och landskap. Min akvarellteknik är flödig och transparent. En skissartad teknik där kontrasterna mellan distinkt och...

Läs mer och visa alla kurser med Carina Köster Akvarell

Highlights