Visa kurser.se som: Mobil

Gränsfors Bruk Timringskurs – Traditionell knuttimring

Gårdar i Nordanstig AB
Kursinformation
Bergsjö
5 dagar
Kommande starter
Bergsjö
2021-06-14  
2021-08-23  

Kursbeskrivning

Gränsfors Bruks timringskurs – Traditionell knuttimring 5 dagar

Det finns två timringskurser att välja på – en kort ”Prova på knuttimring” under tre dagar och en längre under fem dagar. Detta är den längre kursen.

Kurserna är en kombination av teori och praktik men där tyngdpunkten ligger på praktisk övning.  Timringen sker utomhus, under tak, på en plats vid Gränsfors Bruks yxsmedja, där också kurser i smide arrangeras. Du får arbeta med yxor och bilor tillverkade vid Gränsfors Bruk.   

Som kursdeltagare blir du del av ett byggprojekt som kan vara allt från ett Attefallshus till ett enklare förråd. Tillsammans diskuterar vi hur man planerar projekt, mark och grund, val av timmer, lösningar till bjälklaget, fönster- och dörröppningar, takkonstruktion med mera och studerar konstruktioner på redan timrade hus. Kursernas fokus ligger på knuttimringen och passning av kilformade stockar. Vi använder stockar som är sågade och frästa (med ett sågverk som finns på kursplatsen) för att få gott om tid att träna på att göra bra knutar. Kursen är en blandning av teori och praktik men tyngdpunkten ligger på att träna upp den praktiska färdigheten.

Du kommer att arbeta med handverktyg, yxor och bilor tillverkade vid Gränsfors Bruk. Kursen sker utomhus under tak.  Ta med tumstock och penna, oömma arbetskläder och regnjacka. Vi rekommenderar skyddsskor med stålhätta, men det är inget krav.

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Upplägg

Under kursdagarna får du frukost, lunch, 2 x kaffe och middag. Alla kurser börjar med frukost kl 8:30 på Café Augusts vid Gränsfors Bruk. Gränsfors kurser äger rum vid Gränsfors Bruk mellan Hudiksvall och Sundsvall.

Boende ingår också, bäddat och klart med handdukar, i eget rum från kvällen dagen före kursen börjar till sista kursdagen. Den som vill kan som regel stanna även kvällen efter kursen utan extra kostnad. Den som vill kan som regel stanna även kvällen efter kursen utan extra kostnad. Kursen kostar totalt 10 950 kr. Om du kan dela rum med annan person så avgår 1 000 kr.

Minimiåldern är 16 år. Ingen förkunskap behövs. Undervisning sker på svenska, engelska och tyska beroende på kursdeltagare. Bilder från tidigare kurser finns på www.gransforsbruk.com 

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Gränsfors Bruk Timringskurs – Traditionell knuttimring.

Gårdar i Nordanstig AB

I samarbete med Gränsfors Bruk arrangerar vi kurser i smide, timring, stolphusbygge och framställning av kol.

Kurserna äger rum i Gränsfors som ligger mellan Hudiksvall och Sundsvall. Boende, frukost, lunch och middag ingår alltid i alla kurser. Smideskurser: I den välutrustade kurssmedjan som ligger i direkt anslutning till Gränsfors Bruks yxproduktion har många genom åren fått...


Läs mer och visa alla kurser med Gårdar i Nordanstig AB

Kontaktuppgifter till Gårdar i Nordanstig AB

Gårdar i Nordanstig AB

Gränsfors Bruk 325
829 52 Bergsjö

Tel: 0708-444 200

Recensioner
Bli den första att recensera Gränsfors Bruk Timringskurs – Traditionell knuttimring!
Intresseanmälan

För att få mer information om Gränsfors Bruk Timringskurs – Traditionell knuttimring, fyll i följande uppgifter:

Liknande kurser