Visa kurser.se som: Mobil

Maten som hjälper dig må bättre

Folkuniversitetet Malmö och Lund
Kursinformation
Malmö
1 tillfälle
145 SEK

Kursbeskrivning

Maten som hjälper dig må bättre


Hur vi mår i hela kroppen beror på hur vi mår i magen. Lär dig mer om hur du kan äta för både kropp och själ i den här forskningsföreläsningen!

Det vi äter påverkar hur magtarmkanalen fungerar och magen står i nära förbindelse med både rygg-märgen och hjärnan. Man talar om en “brain-gut” axel. Genom att enkelt förändra kostvanorna kan vi minska magtarmsymtomen, och därmed må bättre till både kropp och själ. Genom den här före-läsningen lär du dig att se det friska och positiva och föreläsaren uppmanar oss att äta så många olika födoämnen som möjligt.

Med enkla medel som finns till hands kan var och en av oss må bättre och förebygga sjukdomar. Det här evenemanget är del av en serie föreläsningar hösten 2019 som handlar om psykisk hälsa.

Föreläsare

Bodil Ohlsson arbetar som Överläkare på Internmedicinska kliniken i Malmö, och är professor i medicin vid Lunds universitet. Hon har forskat kring störningar i rörelsemönstret i magtarmkanalen och hur tarmens eget nervsystem fungerar.

Praktisk information

Evenemanget äger rum på Kirsebergs kulturhus. Biljetter kan köpas här eller på plats med betalkort.

Folkuniversitetet Malmö och Lund

Folkuniversitetet Malmö Lund

På Folkuniversitetet i Malmö och Lund finns något för alla, oavsett om du vill gå en språkkurs inför semestern, byta riktning i karriären eller skaffa en ny hobby. Här finns hundratals kurser för dig som vill utvecklas tillsammans med andra....


Läs mer och visa alla kurser med Folkuniversitetet Malmö och Lund

Kontaktuppgifter till Folkuniversitetet Malmö och Lund

Folkuniversitetet Malmö och Lund

Regementsgatan 4
211 42 Malmö

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Maten som hjälper dig må bättre!

Arrangörsrecensioner
(5,0)
Baseras på 2 recensioner.
Läs recensioner