Visa kurser.se som: Mobil

Folkdans fördjupning schottis

ABF Stockholm
Kursinformation
Stockholm
5 tillfällen
2022-09-19
1 300 SEK

Info om Folkdans fördjupning schottis

Här får du djupdyka i schottisens alla möjligheter, fördjupa dina färdigheter i dansens grunder och få fler verktyg att hitta flyt, samdans och kontakt inom paret.

Inom ramen för schottis kommer vi i denna kurs utforska hur vi kan få vår dans att bli lättare, skönare och roligare! Vi kommer arbeta med sväng, rotation, improvisation och olika former av kontakt i dansparet. Kursen ger en fördjupning i grunderna, knep och tips för att hitta flyt och stabilitet, och en del skojiga variationer att ta till på dansgolvet när andan faller på. Utifrån gruppens intresse ingår även inslag av andra danstyper. Då vi är två som undervisar kan vi jobba förebildande och assistera på flera håll samtidigt.

Förkunskaper

Kursen vänder sig till både nybörjare och dansvana från 15 år och uppåt.

Upplägg

Vi kommer att jobba på tekniken för att få det att fungera och anpassar dansen till varje kropps förutsättningar. 
Under kursen kommer vi byta danspartner regelbundet. Det går lika bra att anmäla sig med som utan danspartner. Ta gärna med skor med hal sula.

Kursinnehåll

 • Gåteknik - hitta avspänd kvalitet, fall och sväng
 • Rotationsteknik
 • Repertoar (polska, vals, schottis)
 • Individuell feedback
 • Funktion inom pardans
 • Gruppmoment
 • Kontakt/samarbetsövningar
 • Samspel med musiken 

Cirkelledare

Johanna Sontheimer och Gerd Holgersson är utbildade på Eric Sahlström Institutet och Stockholms konstnärliga högskola, danspedagogprogrammet. Tillsammans har de undervisat i folkdans i Sverige och Frankrike, på festivaler, danskvällar och kurser.

I sin undervisning försöker de se alla, ge individuell feedback och forma innehållet efter gruppen. De blandar gärna träning av tekniska aspekter av dansen med lekfulla gemensamma moment. Viktigt är att skapa trygghet nog att våga att testa nytt, göra fel och ha kul!

Bra att veta

 • För att kunna anmäla dig här på hemsidan måste du ange en mejladress. Har du inte det är du välkommen att anmäla dig via telefon 08-453 41 00.
 • Kallelsen får du ungefär tio dagar innan kursstart.
 • Eventuell kostnad för studie- eller arbetsmaterial kan tillkomma.
 • Pensionärer har 10 procent rabatt på cirklar. Arbetslösa och långtidssjukskrivna på heltid har 50 procent rabatt på cirklar under dagtid (vardagar före klockan 16.30) och 30 procent kvällstid (klockan 16.30 och senare) och helger.

Läs mer om hur det fungerar att gå en kurs hos oss, samt om villkor och ångerrätt https://abfstockholm.se/kurser/om/. OBS! Ändrade avbokningsregler from hösten 2022.

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

ABF Stockholm

Välkommen till ABF Stockholm!

ABF Stockholm är en mötesplats för kunskap, bildning och kultur, för delaktighet och demokrati. Vi tror på solidaritet, jämlikhet och alla människors deltagande.  Tillsammans gör vi en annan värld möjlig!  Vi har kurser och studiecirklar i språk, konst, hantverk, data, musik,...


Läs mer och visa alla kurser med ABF Stockholm

Kontaktuppgifter till ABF Stockholm

ABF StockholmRecensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Folkdans fördjupning schottis!

Arrangörsrecensioner
(4,3)
Baseras på 11 recensioner.
Läs recensioner
Intresseanmälan

För att få mer information om Folkdans fördjupning schottis, fyll i följande uppgifter: