Visar 1-12 av 12 träffar
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar kurser i sökresultatet.
Visar 1-12 av 12 träffar
 

Lär dig stoppa din egen korv - gå en korvkurs!

Kött, kryddning och skinnet

En korv är finare ju högre kötthalt den har och innehåller därmed mindre vatten. En korv har alltså mer smak ju högre kötthalt den har. För att få en god korv så är kryddorna väldigt viktiga. I korv är det vanligt med bland annat vitlök, lök, timjan, kummin och koriander. Skinnet på en korv består antingen av djurtarmar, sojaprotein eller viskos. Det finns också korvar som inte har något skinn.

Grillad eller kokt

En korv tillagas på olika vis, men när själva korven är klar så steker eller grillar vi ofta den. Det är också många som kokar korven istället. 

Stort utbud av korv


Chorizo
Fläskkorv är röd i färgen vilket kommer från röd paprika. Korven får också smak av caynne och vitlök. Det finns även en grön variant som är smaksatt med koriander och grön chili.

Kabanoss
Långsmal korv som mestadels görs av fläskkött. Den här korven agerar ofta smaksättare i grytor men grillas och steks också.

Bratwurst
Är en tjockare korv som innehåller fläsk-, lamm- eller nötkött. Variation av kryddor, men allt som ofta med vitlök, kryddnejlika, kummin och muskot.

Salsiccia
En fläskkorv som oftast innehåller sidfläsk och kryddor som vitlök, pepparkorn och vitt vin.

Isterband
Traditionell korv i Sverige av fläskkött, korngryn och potatis. Eftersom den är utblandad har korven låg kötthalt. Korven smakar syrligt.

Merguez
Lammkorv kryddas med chili, vitlök, kanel, kummin och koriander. Kötthalten är ofta hög.

Wienerkorv
En långsmal korv som innehåller finmalet gris- och nötkött. Korven kommer i olika kvaliteter och köttmängd, egentligen en vanlig varmkorv.

Andouille
En fläskkorv som kryddas med timjan och hickoryrök.

Chipolata
En liten tjock korv som smakar chipotle (rökt och torkad chili). Görs ofta på fläskkött och innehåller mycket lök, salvia, timjan och koriander.

Vegetarisk korv
Görs oftast på quornfärs eller soja, men även tofu, bönor och majs fungerar.

Jämför kurser

Matlagningstest

Novisen vid spisen eller Mästerkock?

Gör vårt matlagningstest och ta reda på hur mycket du kan om matlagning.

Gör matlagningstestet här  »