Visar 1-20 av 36 träffar
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar kurser i sökresultatet.
Visar 1-20 av 36 träffar
1
2

Mer om matlagningskurser i Göteborg

Genom en matlagningskurs kan du få inspiration och lära dig att laga mat från jordens alla hörn. I Göteborg finns det en stark matkultur som är kopplad till havet och dess härligheter. Men varför inte gå mot strömmen och lära dig att laga något helt annat? Till exempel kan en kurs i att göra egen korv ge ett härligt tillskott både till sommargrillandet och till julbordet.

Gå en matlagningskurs tillsammans

Bor du i Göteborg kan en matlagningskurs vara en trevlig aktivitet för kompisgänget eller för företaget. Men en matlagningskurs är också en riktigt rolig aktivitet för helgresan med kompisgänget eller någon du tycker extra mycket om. Då kan ni också passa på att se alla sevärdheter som Göteborg har att erbjuda.

Att lära sig laga mat

Livet blir härligare med god mat. Maten hjälper oss att upptäcka nya kulturer, smaker och matlagningstekniker. De flesta lagar mat dagligen så varför inte bli lite bättre på det och lära dig om nya rätter och matkulturer? Här nedan beskriver vi lite olika inriktningar på matlagningskurser som finns i Göteborg.

Vegetarisk matlagning

Att utgå från växtbaserade råvaror när du lagar mat är utmanande och lärorikt. Dessutom är det härligt med all färg och näring som de innehåller. Det pratas mycket om minska köttkonsumtionen och äta mer grönsaker och vad passar då bättre än att gå en kurs i vegetarisk matlagning? Att laga vegetariskt behöver inte vara svårt, du måste bara lära dig att tänka lite annorlunda än när du utgår från köttet på tallriken. En rolig utmaning!

Asiatisk matlagning

Det asiatiska köket bjuder på mat från en mängd olika länder. Här kan du lära dig laga mat med indiska kryddor, kinesiska specialiteter eller thailändska smaker. Om du går en matlagningskurs i det indiska köket får du lära dig använda många olika kryddor och du får testa att laga traditionella indiska maträtter. Väljer du istället en kurs i kinesisk matlagning får du lära dig att balansera sött, salt, surt och starkt. Maten i Kina varierar stort mellan olika regioner i landet och du får testa att laga några olika rätter från de olika regionerna. Det vietnamesiska köket kännetecknas av färgrik och hälsosam mat. Självklart kan du även hitta en kurs i thailändsk matlagning där du får lära dig laga exotiska rätter med mycket smak och sting av chili.

Italiensk matlagning

Många älskar italiensk mat så varför inte bli bättre på att laga det själv? Det italienska köket bjuder såklart på pasta och pizza men även på så mycket mer! I södra Italien är det mycket klassiska medelhavssmaker med örter, tomat, parmesan, sardeller, citron och oliver. I de norra delarna av landet hittar du risotto, smör och lite mildare kryddor. Vill du lära dig göra en klassisk tiramisu eller kanske en len pannacotta? Då kan en kurs i italiensk matlagning vara något för dig.

När du hittar en kurs du är intresserad av kan du enkelt klicka dig vidare till kursbeskrivningen och göra en intresseanmälan.

Jämför kurser
Jägarexamen på Ulkeröds Gård

På Ulkeröds Gård kan du bland annat testa lerduveskytte och ta jägarexamen. Det finns även möjlighet till personlig utveckling, rekreation, umgänge och utbildning.

Läs mer

Matlagningstest

Novisen vid spisen eller Mästerkock?

Gör vårt matlagningstest och ta reda på hur mycket du kan om matlagning.

Gör matlagningstestet här  »