Visa kurser.se som: Mobil

VÄLKOMMEN TILL DIN JÄGARSKOLA PÅ ULKERÖDS GÅRD

 

På Ulkeröds Gård bedriver vi många olika sorter av jaktrelaterade kurser, b.la. intensivkurser för dig som tänker ta Jägarexamen.

Historiskt sätt är vi i Skandinavien ett jagande folk, något som går hela vägen tillbaka till stenåldern.

Så varför ska vi jaga 2018? Svaren på den frågan är många. Dels för att vi har ett viltintresse och naturintresse. Men naturligtvis vill vi även ha en hållbar förvaltning av viltstammarna så att vi håller nere sjukdomar, trafikolyckor och betesskador på jord och skogsbruk. Sen är det ju även ett fantastiskt fritidsintresse med frisk luft, motion och spänning, säger Charlie Thisell Utbildningsansvarig.

Din jägarskola på Ulkeröds Gård har olika former av grundutbildningar för dig som tänker ta Jägarexamen.

J’ägarexamen Intensivkurs på Ulkeröd Gård. är en fantastisk utbildning där du kombinerar teori och praktik under dagarna. Gården precis som skjutbanan är toppmodern och tveklöst de bästa alternativet för den som har begränsat med tid, säger Charlie Thisell Utbildningsansvarig på Ulkeröd.

Teoretisk Jägarskola på vårt kontor i Göteborg är en Teoretisk Intensivkurs för dig som snabbt vill klara av den teoretiska delen av Jägarexamen, för att sedan göra den prakiska delen på egen hand eller kanske genom den Praktiska Jägarskolan hos oss på Ulkeröds Gård.

Har du tagit din Jägareamen så kan du också komplettera med Högviltsskytte, en kurs som avslutas med uppskjutning.

Mitt emellan Bohusläns bergiga kustlandskap och Dalslands djupa skogar ligger Sannesocken och Ulkeröds Gård. Här är landskapet böljande, vackert och varierat – skog, sjöar, bergsknallar, åkrar, ängar och hagar om vart annat.

Den gamla kulturbygden har aldrig lämpat sig riktigt väl för storskaligt jordbruk. Folket här har fått försörja sig på lite av varje, jakt, fiske, djurhållning och småskaligt jord- och skogsbruk. Ulkeröd har varit en boplats ända sedan 1400-talet och byggnaderna som finns på gården har anor från 1600-talet. Tack vare varsam renovering känns historien av än i dag på gården. Alla renoveringar samt nybyggnationer smälter in och ger en genuin känsla som harmonierar med naturen och miljön runtomkring.

Det var de här vackra omgivningarna som jag och min familj föll för när vi köpte Ulkeröds Gård år 2003. Jag tror att vi letade i närmare tio år efter det perfekta stället för avkoppling, naturupplevelser och jakt. Det är verkligen en lisa för själen att komma hit från storstan. Den friska luften, dofterna och tystnaden gör det lätt att varva ner och koppla bort vardagens stress. Här samlar vi kraft och inspiration bara av att andas och vara.

Välkommen till Ulkeröds Gård

Lars Olof Lyrdal med familj.

 

Mer information
För mer information om Ulkeröds Gård eller deras utbildningar, gör en intresseanmälan nedan.

Visa alla kurser med Ulkeröds Gård

Kurser

Kurs
Jakt och Fiske
Jägarexamen Pris Ort Snittbetyg
Högvilt - kulskytte inför högviltsprov Från 3 995 SEK Flera orter (2)
5,0 (1)
Jägarexamen - Intensivkurs utanför Göteborg Från 9 995 SEK Flera orter (2)
5,0 (8)
Praktisk Jägarskola Från 8 995 SEK Flera orter (2)
Teoretisk Jägarskola, Intensivkurs Från 2 995 SEK Göteborg
Övrig jakt
Styckning av vilt Från 1 950 SEK Flera orter (2)
Tillvaratagande av vilt Från 1 950 SEK Flera orter (2)
Vilthanterarkurs Från 1 500 SEK Flera orter (2)
Mat och Dryck
Matlagning
Från skott till gryta Från 3 990 SEK Flera orter (2)
5,0 (1)

Visa alla

Video

Ulkeröds Gård

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du vill komma i kontakt med Ulkeröds Gård och veta mer om deras kurser.

Kontaktuppgifter

Ulkeröds Gård

Ulkeröds Gård
455 96 Hedekas

Tel: 0524-620 50
Mobil 070-233 32 05
dinjagarskola.se

Recensioner

Snittbetyg: 5

Baseras på 10 recensioner.

Björn D.
(5)
Mycket bra kurs. Bra, kunniga, trevliga och avslappnade kursledare. Mycket bra bemötande från all personal. Mycket bra mat. Mycket bra infrastruktur (Byggnader och platser). Hela tiden fick man det där "lilla extra".
Bert Karlsson
(5)
Från den allra första kontakten med Ulkeröds Gård, slås man av häpnad hur fantastiskt platsen är och människorna där!! En genuin och familjär atmosfär i hjärtat av Hedekas. Hade nöjet att vara på kurs hos er i höstas, och vill så gärna få möjligheten att komma till Ulkeröd igen, denna gången med övernattning. Hoppas vi ses.....
Alexander Edvardsson
(5)
Går du i tankar om att ta jägarexamen och du vill ha det så bekvämt och enkelt runt om kring dig som det bara går? Då är detta valet för dig! Allt är perfekt runt om kring själva utbildningen det gör att man helt och fullt kan koncentrera sig på varför man är där, att ta jägarexamen. Utbildningen i säg är mycket bra upplagd både dom teoretis...
Visa hela
Arrangörsrecensioner
(5,0)
Baseras på 10 recensioner.
Intresseanmälan

För att komma i kontakt med Ulkeröds Gård och få mer information, fyll i följande uppgifter:

Jägarexamen på Ulkeröds Gård

På Ulkeröds Gård kan du bland annat testa lerduveskytte och ta jägarexamen. Det finns även möjlighet till personlig utveckling, rekreation, umgänge och utbildning.

Läs mer