Viltundersökare och Tillvaratagande av vilt

Ulkeröds Gård, i Munkedal
Längd
1 dag
Pris
3 195 SEK
Längd
1 dag
Pris
3 195 SEK
Få mer information om kursen 👍

Kursbeskrivning

Lär dig hantera vilt på en vilthanterarkurs - Munkedal - Göteborg

Denna endagsutbildning genomförs under ledning av förordnad viltundersökare, som är utbildad av Svenska Jägareförbundet.

Din Jägarskolas utbildning är till skillnad från liknande kurser inte enbart teoretisk utan ni genomför de praktiska momenten under handledning.

Utbildningen är en blandning av teori och praktik. Under kursen kommer du flå och passa dovhjort. Vi visar hur man gör går igenom djurets inre organ och sedan får ni i grupp på 2-3 personer genomföra det vi gått igenom.

Utbildningen ger dig kunskap om hur vilt av olika slag tillvaratas och hanteras som råvara. Hur du behandlar viltet efter skottet betyder mycket för slutresultatet i köket och vi lär oss tillämpa god livsmedelshygien. Redskap, knivar och knivvård och övrig lämplig utrustning demonstreras under kursen.

Syftet med utbildningen är att deltagarna efter genomgången utbildning ska ha grundläggande kunskaper om hantering av vilt efter skottet och dessutom vara auktoriseade viltundersökare.

Efter avslutad och godkänd utbildning får du även ett intyg som auktoriserad viltundersökare. Detta innebär i stora drag att du blir behörig att utföra en första undersökning och utfärda intyg över fällt vilt före leverans till en vilthanteringsanläggning.

Du kan också ansöka behörighet att utfärda intyg för kassation av vilt.

Lunch, fika och kursmaterial ingår.

Komplettera kursen med kursen Styckning av vilt som äger rum dagen efter denna kurs. Då ingår två kursdagar, övernattning i enkelrum samt 4-rätters middag på kvällen. Kostnad för detta paket är 7 995 kr.

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Målgrupp

Alla med intresse av vilthantering.

Kursintyg

Diplom, Auktoriserad Vilthanterare

Kostnader

Pris 3 050 kr. inkl. kursmaterial, lunch och fika.

Intresseanmälan

Intresseanmälan

Intresserad av Viltundersökare och Tillvaratagande av vilt och vill veta mer? Kontakta kursarrangören direkt! En intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Ulkeröds Gård
Ulkeröds Gård
455 96 Hedekas

VÄLKOMMEN TILL DIN JÄGARSKOLA PÅ ULKERÖDS GÅRD

På Ulkeröds Gård bedriver vi många olika sorter av jaktrelaterade kurser, b.la. intensivkurser för dig som tänker ta Jägarexamen. Historiskt sätt är vi i Skandinavien ett jagande folk, något som går hela vägen tillbaka till stenåldern. Så varför ska vi...

Läs mer och visa alla kurser med Ulkeröds Gård

Highlights