Kursbeskrivning
När det skjutna viltet har hängt klart börjar jobbet med att göra livsmedel av råvaran.
Under denna endagskurs ger vi dig praktiska kunskaper om hur du på ett lämpligt sätt skär ner en slaktkropp av klövvilt till färdiga delar i köket.
Syftet med utbildningen är att deltagarna efter genomgången utbildning ska ha grundläggande kunskaper om styckning av klövvilt.
Vi visar hur man grov- och finstyrkar klövvilt och går igenom styckningsdetaljerna.
I grupper om 2-3 personer får ni sedan praktiskt genomföra det vi visat.
Lunch och fika ingår.
Målgrupp
Jägare eller andra som vill lära sig mer om styckning och för att säkerställa god livsmedelshantering av det skjutna viltet.
Intresseanmälan
Recensioner
VÄLKOMMEN TILL DIN JÄGARSKOLA PÅ ULKERÖDS GÅRD
På Ulkeröds Gård bedriver vi många olika sorter av jaktrelaterade kurser, b.la. intensivkurser för dig som tänker ta Jägarexamen. Historiskt sätt är vi i Skandinavien ett jagande folk, något som går hela vägen tillbaka till stenåldern. Så varför ska vi...
Trevligt upplägg