Visar 1-20 av 40 träffar
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar kurser i sökresultatet.
Visar 1-20 av 40 träffar
12

Vad innehåller en italiensk matlagningskurs? 

Här hittar du information om vad som är äkta italiensk matlagning och hur den skiljer sig både inom Italien och i andra delar av världen. Du som går en kurs i italiensk matlagning kommer troligtvis att uppskatta matlagningskulturen ligga mycket som den färdiga rätten.  

Italiensk matlagning i Italien

Många icke-italienare identifiera italiensk matlagning med några av de mest populära rätter, såsom pizza och spagetti. Vissa människor menar att all italienska matlagning är sig lika. Men de som reser genom Italien märker skillnader i matvanor mellan städer, även om de ligger bara är några mil från varandra. Inte bara har varje region sin egen stil av italiensk mat, även varje samhälle och varje dal har olika versioner av italiensk matlagning också. Varje stad har sitt särskilda sätt att göra korv, speciella sorters ost och vin, och en lokal typ av bröd. Om du frågar människor, även i samma område, hur man gör pastasås, kommer de att ha alla olika svar.

Vad är äkta italiensk matlagning?

Italiensk matlagning är känd för sin smak och karaktär. Många anser att det inte finns något annat kök som kan mäta sig med äkta italiensk mat, och det är ingen tillfällighet att många italienare avskyr imitationen av "italiensk" mat, som inte håller samma nivå. Var än i världen du äter italiensk mat, från Rom till Sydney, så kommer du att hitta starka åsikter om vad som påstås vara genuin italiensk mat, både vad det gäller smak och sättet maten är tillagat på.

Skillnaden mellan italiensk mat och förfalskningar

Den verkliga skillnaden mellan italiensk mat och konstgjorda förfalskningar är faktiskt en kemikalisk fråga. Hur bra smakförstärkare du än använder, såsom natriumglutamat, så kan det inte ersätta färska livsmedel. Inte heller en mikrovågsugn kan baka en vedeldad pizza eller en god köttfärssås.

Italiensk mat är mycket populär, och det är helt och hållet på grund av dess smak och konsistens. Till exempel mozzarellaosten har en unik kombination av smak och konsistens. Kombinerat med färska råvaror och som pålägg på en vedugnsbakad pizza, kommer hela sammansättningen av pizzan att skilja sig från en artificiellt producerade versionen.

Att bevara den italienska matlagningskulturen

Lösningen är enkel nog - få riktiga italienska kockar inblandade i produktionen av italiensk mat. Sluta använda förädlade livsmedel och använda det verkliga, naturliga ingredienserna. Det skulle spara en förmögenhet, och trots allt är det bästa sättet för att bevara en autentisk kultur att hålla sig till autentiska traditioner.

Jämför kurser
Internationella Skolorna

Kombinera språkstudier med spännande aktiviteter utomlands. Internationella Skolorna erbjuder härliga språkresor för dig som vill uppleva en ny kultur, träffa nya människor och lära dig ett nytt språk. 

Läs mer

Matlagningstest

Novisen vid spisen eller Mästerkock?

Gör vårt matlagningstest och ta reda på hur mycket du kan om matlagning.

Gör matlagningstestet här  »