Visar 1-20 av 33 träffar
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar kurser i sökresultatet.
Visar 1-20 av 33 träffar
1
2

Vad innebär en kurs i digital marknadsföring på distans?  

I dagens digitala samhälle har marknadsföringen fått en naturlig plats. Från att synas i papperstidningar, i TV och på gator och torg har nu marknadsföringen, precis som de flesta människors vanor, flyttat in till den digitala världen. Detta har skapat mängder med olika grenar inom den digitala marknadsföringen. Du som vill utbilda dig inom digital marknadsföring kommer lära dig att det inte finns något slut på lärandet, utan med nya vanor och ny teknik kommer den digitala marknadsföringen alltid vara i rörelse.  

Om du vill lära dig mer om digital marknadsföring samtidigt som du arbetar eller vill ha tid för familjeliv, passar en utbildning på distans perfekt. Här ges du möjlighet att kombinera dina sysslor med utbildningen samtidigt som du ofta studera i egen takt, vilket kan leda till att du klarar kursen snabbare än vad du trodde eller för den delen, när du har tid.

Vilka kurser finns inom digital marknadsföring på distans?

Det är alltid en avvägning när du ska gå en kurs inom digital marknadsföring. Det finns alternativ som ger dig en bred kompetens, som arbetsmarknaden ofta efterfrågar. Då kan du rikta in dig på kurser som:

  • digital kommunikatör
  • digital marknadsförare  
  • varumärkesstrateg

I de breda utbildningarna får du lära dig att positionera verksamheten digitalt och skapa en digital identitet.

Du hittar också kurser som utbildar dig som vill bli specialist inom ett specifikt område. Kurser som vänder sig inom ett specifikt område kan exempelvis vara kurser inom sociala medier och hur du ska få nya trender att gå ihop med en sociala medier-strategi. Du hittar även kurser för dig som är intresserad av sökmotoroptimering (SEO) eller Google Ads, ävenGrowth marketing eller displaymarknadsföring är kurser för dig som vill specialisera dig inom ett enskilt område.

Vem bör gå en kurs i digital marknadsföring? 

Kursutbudet varierar i längd och förkunskaper. Du hittar kurser som genomförs under en dag. Den typen av kurser riktar sig ofta till dig som arbetar inom marknadsföring och vill bygga på dina kunskaper. Du kan hitta diplomutbildningar som i regel tar några månader att genomföra och dessa riktar sig till dig som vill lära dig allting från grunden och kunna börja arbeta inom fältet.  

Vill du öka din verksamhets synlighet på nätet och nå ut till rätt målgrupp? Att gå en kurs på distans ger dig valmöjligheter som att studera hemifrån och hinna med arbetslivet samtidigt. Välj bland kurser som ger dig en bred grund inom marknadsföring eller gå en kurs som utbildar dig som vill blir specialist.  

Jämför kurser
SEO-kurser
Läs mer