Topp 10 danskurser
28 apr 2023

Topp 10 danskurser

Vill du gå en danskurs? Kanske har du alltid drömt om att lära dig att dansa och vill börja med grunderna, eller så är du redan en erfaren dansare som vill slipa på dina kunskaper. Vi på kurser.se vill hjälpa dig med att hitta rätt kurs. Här har vi listat de tio danskurser som är mest populära hos oss just nu.

Oavsett om du har dansat tidigare eller inte så finns det kurser som passar för att just du ska ha kul och samtidigt lära dig mer. Det finns kurser inom alla dansstilar, allt från bugg till salsa. Kurserna varierar i längd, från ett tillfälle till en hel termin. I listan finns många danskurser för dig som är nybörjare. Du hittar även intensivkurser och kurser för dig som är lite äldre såväl som kurser för barn. Många av kurserna erbjuder dig även möjlighet att lära dig flera olika dansstilar. Läs vidare och ta del av topp tio kurser inom dans.

1

BUGG – nybörjare

Håkans Dansskola

📍    Plats: Alvik, Farsta, Hägersten, Solna, Täby

⏱️   Längd: Intensivkurs en gång

💰   Kostnad: 290–890 SEK

💬   Rating: 4,5 (baseras på 43 recensioner)

Lär dig grundrörelserna i bugg:

Vill du kunna bugga på sommarens dansbanor? Den här kursen passar perfekt för dig som vill testa på hur bugg fungerar under ett tillfälle. Du kommer under den här kursen lära dig grundstegen och dessutom få testa på enklare turer. Du kan delta i kursen ensam såväl som med en partner. 

Du behöver inga förkunskaper för att delta, men kursen passar även dig som har buggat förut men vill lära dig ännu mer. Kanske har du lärt dig att följa men vill testa på att föra? Kursen passar utmärkt för alla, och momenten lärs ut i lugn takt för att du ska hänga med. 

Läs mer om kursen här


2

Bugg Nybörjare – Helgkurs

Dansklasser med Ann-Charlotte Vacker

📍    Plats: Stockholm

⏱️   Längd: 1 dag

💰   Kostnad: 750 SEK

💬   Rating: 4,7 (baseras på 18 recensioner)

En rolig dag i pardansens tecken:

Ta med din partner, en vän eller varför inte din dejt på en riktigt rolig dag i pardansens tecken. På den här kursen får ni lära er grundtekniken i bugg och tillhörande figurer. Instruktörerna instruerar teknikerna pedagogiskt och ger dig en härlig upplevelse tillsammans med din danspartner.  

Kursen passar dig som aldrig har dansat tidigare, dig som vill fila på dina grunder och dig som kan dansa med vill lära en partner eller vän att dansa. Tekniken du lär dig under den här kursen baseras på buggens föra och följa. Du får lära dig tydliga riktningsändringar och kroppsföring. Efter avslutad kurs kommer du kunna bugga vid alla festliga tillfällen. 

Läs mer om kursen här


3

Jazzmix för seniorer

Kühlers Dansskola

📍    Plats: Stockholm

⏱️   Längd: 12 tillfällen

💰   Kostnad: 2 119 SEK

💬   Rating: 4,7 (baseras på 3 recensioner)

Dansa på äldre dar:

Du är aldrig för gammal för att lära dig dansa! Den här kursen passar utmärkt för dig som är 60+ och som vill lära dig enkla danssteg och samtidigt röra på kroppen. Under kursen får du träna på din hållningsteknik och placering genom att lära dig grunderna i jazzteknik. Dansstegen utför du efter din egen förmåga. 

Utöver det får du träna din kondition och styrka genom stretchövningar då kursen har inslag av yoga. Exempelvis kan du, under kursens gång, få göra stretchövningar på matta. Genom andningsövningar får du igång blodcirkulationen i kroppen. Under kursen lär du dig enkla danssteg med inspiration från olika dansstilar och rytmer. 

Läs mer om kursen här


4

Bugg – nybörjare. Möllan

Lenas Dansskola

📍    Plats: Mölndal

⏱️   Längd: 14 tillfällen

💰   Kostnad: 1 000 SEK

💬   Rating: -

Lär dig dansa modern bugg:

Kursen för dig som inte har tagit ett enda danssteg tidigare! Under den här kursen lär du dig grunderna i bugg. Du får både lära dig grundstegen och olika snurrar. Under 14 tillfällen får du lära dig bugga tillsammans med andra kursdeltagare. 

Kursen hålls på torsdagar och söndagar, du kan alltså välja den dag som passar dig bäst. Efter varje kurs finns det också möjlighet att dansa fridans. Efter avslutad kurs kommer du ha lärt dig allt du behöver för att kunna dansa loss i bugg. 

Läs mer om kursen här


5

BUGG vecko- och intensivkurs

Mälarsalens danskurser

📍    Plats: Stockholm

⏱️   Längd: Veckokurser och helgkurs

💰   Kostnad: 0 - 1 600 SEK

💬   Rating: 5,0 (baseras på 1 recensioner)

Lär dig bugg oavsett tidigare kunskap:

Vill du bli bättre på att dansa bugg och lära dig föra och följa utan hinder? Då passar den här kursen dig utmärkt. Under den här kursen får du nämligen lära dig allt du behöver för att bli duktig på att dansa bugg. 

Mälardalens danskurser erbjuder flera olika kurser i bugg. Du kan välja att gå en veckokurs eller en intensivkurs. Kurserna är uppdelade i olika nivåer, det finns grundkurser och avancerade kurser. Både du som är nybörjare och mer erfaren inom dansen kan gå en kurs för att utveckla dina kunskaper och samtidigt ha kul. 

Läs mer om kursen här


6

Pardans – 10-dans Lär dig av proffsen från Let's Dance

Baders Academy of Dance

📍    Plats: Ekerö, Stockholm

⏱️   Längd: 8 veckor

💰   Kostnad: 990 - 1 995 SEK

💬   Rating: 4,0 (baseras på 1 recensioner)

Lär dig dansa som de gör på TV:

Har du alltid drömt om att kunna dansa som de gör i Let´s Dance? Under den här kursen lär du dig allt från en lugn vals till en fartfylld jive. De steg du lär dig under kursen bygger på att föra och följa. Du kan gå kursen tillsammans med en partner eller en vän, men också ensam och får då en trevlig danspartner under kursens gång. 

Kursen består av olika block som är 2–3 veckor vardera. Under varje block är några danser i fokus. Du kan själv välja att gå hela terminen eller enstaka block. Väljer du att dansa hela terminen ingår en terminsfest i avgiften. 

Läs mer om kursen här


7

Balett för barn

STHLM:s Barndansskola

📍    Plats: Stockholm

⏱️   Längd: 10 tillfällen

💰   Kostnad: 1 750–2 350 SEK

💬   Rating: -

Låt ditt barn upptäcka dansglädjen med balett:

Vill ditt barn lära sig balett? Den här kursen passar perfekt för alla barn som älskar att röra på sig. Barnen får öva på sin smidighet, styrka, musikalitet och hållning genom olika förflyttningssteg. Allt från hoppsasteg och snurrar till polkasteg och olika hopp.  

Under 10 tillfällen får barnen öva på sin rumsuppfattning och koordination genom att utföra olika övningar och danssteg till klassisk musik. Barnen deltar utan föräldrar och får under lektionerna ha kul och dansa tillsammans med andra barn. 

Läs mer om kursen här


8

Privatlektion i Bugg

Dansklasser med Ann-Charlotte Vacker

📍    Plats: Enköping, Ludvika, Norrköping, Nyköping, Stockholm, Södertälje

⏱️   Längd: Enligt överenskommelse

💰   Kostnad: 675 SEK

💬   Rating: 5,0 (baseras på 8 recensioner)

Utveckla dina kunskaper i bugg utifrån din egen nivå:

Vill du finslipa din bugg med instruktioner riktade till just dig? Den här privatlektionen i bugg går att anpassa utefter dig och dina behov. Kursledaren Ann-Charlotte Vacker lär dig bugg på ett pedagogiskt sätt utifrån den nivån du själv vill. 

Kursen passar utmärkt för dig som vill utveckla dina danskunskaper i bugg, såväl som för dig som tillsammans med en vän eller partner vill lära dig mer om dansen. 

Läs mer om kursen här


9

Ballroom och Latin, Nybörjare/Beginner Vuxna

Östermalms Dansklubb

📍    Plats: Östermalm

⏱️   Längd: 7 tillfällen

💰   Kostnad: 1 750–4 375 SEK

💬   Rating: 5,0 (baseras på 4 recensioner)

Grundstegen i standard- och latindanserna:

Under den här kursen får du lära dig dansa flera olika danstilar som ingår i tiodans, så som Cha-Cha, Rumba, Foxtrot, Tango, vals, Jive och samba. Kursen passar utmärkt för dig som inte har dansat tidigare, men också för dig som vill repetera grundstegen i standard- och latindanserna. Kursen kan också vara en perfekt present för en dansälskande vän eller familjemedlem. 

Du kan anmäla dig till kursen ensam såväl som tillsammans med en partner. Under kursens gång får du lära dig grunderna i flera olika danssteg. Kursinstruktörerna Per och Emese, är erfarna dansare som aktivt tävlar internationellt för Sverige. 

Läs mer om kursen här


10

SALSA + BACHATA vecko- och intensivkurser

Mälarsalens danskurser

📍    Plats: Stockholm

⏱️   Längd: Veckokurser och helgkurser

💰   Kostnad: 0–1 600 SEK

💬   Rating: -

Två eldiga dansstilar i en och samma kurs:

Vill du bli bättre på att dansa salsa och bachata? Då passar den här kursen dig utmärkt. Under den här kursen får du nämligen lära dig allt du behöver för att bli duktig på att dansa de två olika dansstilarna. 

Mälardalens danskurser erbjuder flera olika kurser i salsa och bachata. Du kan välja att gå en veckokurs eller en helgkurs. Kurserna är uppdelade i olika nivåer, det finns grundkurser och avancerade kurser. Både du som är nybörjare och mer erfaren inom dansen kan gå en kurs för att utveckla dina kunskaper och samtidigt ha kul. 

Läs mer om kursen här


Listan innehåller publicerade utbildningar på kurser.se inom kategorin dans och är baserad på antal sidvisningar under perioden 01-04-2022 till 31-03-2023.

Letar du efter andra dansutbildningar?

Du kan söka fritt och hitta över 700 utbildningar inom dans på kurser.se. Filtrera utbildningar utifrån utbildningsform, plats och kategorier för att hitta det du söker efter!

Sök utbildningar

Senast uppdaterad: 28 apr 2023

Du kanske också är intresserad av:

Senast uppdaterad: 2021-09-13

Prova på de klassiska positionerna i balett!

Har du alltid drömt om att bli en ballerina? Eller är du bara sugen på att prova denna vackra dans? Kika in här och lär dig de viktigaste grundpositionerna. Börja tjuvträna och efter det kan du titta efter i utbudet på balettkurser om det finns något som passar just dig.

Läs mer
Senast uppdaterad: 2016-11-04

8 afrikanska danser

Har du länge varit nyfiken på afrikansk dans? Men vad innehåller egentligen dansstilen? I denna guide får du närmare information om åtta olika sorters danser från kontinenten Afrika som du aldrig möjligtvis aldrig hört om förut.  

Läs mer
Senast uppdaterad: 2022-12-19

Dansguiden

Dans är en fantastisk aktivitet för både kropp och själ – och det finns något för alla! Vilken dansstil vill du lära dig?

Läs mer
Glöm inte bort din fritid
Prenumerera på vårt nyhetsbrev så ser vi till att påminna dig. Få kurstips och inspiration direkt i mejlinkorgen ☀️