Topp 10 danskurser

Bugg, pardans eller afrobeat? Här hittar du de 10 mest populära danskurserna på kurser.se.

En ung tjej med klänning dansar med en annan person

Vill du lära dig dansa? På kurser.se finns det massor av roliga danskurser att välja bland! Att dansa är bra för hjärnan och utlöser dessutom hormonet dopamin som får oss att må bra. I den här topplistan finns allt från kurser i bugg för nybörjare till veckokurser i par- och solodans. Följ länkarna för att läsa mer om kurserna hos respektive arrangör och gör en intresseanmälan för ett liv fyllt med dans, musik och glädje!

1

Bugg nybörjare – en kväll

Håkans Dansskola

📍    Plats: Täby, Alvik, Farsta, Hägersten, Solna

⏱️   Längd: En kväll

💰   Kostnad: 240 – 890 SEK

💬   Snittbetyg: 4,5 (baseras på 43 recensioner)

Intensivkurs i bugg

Bugg är en svensk pardans som dansas till musik i fyrafjärdelstakt i snabbt tempo. Bugg är en helt improviserad dans där föraren för följaren i olika snurrar och turer. De dansande håller varandra i en eller båda händerna större delen av tiden, till skillnad från många andra pardanser där de dansande håller om varandra.  

Kursen är på kvällstid och du behöver inte ha några förkunskaper för att delta. Under kursen får du lära dig grundrörelser och några enklare turer i bugg. Anmäl dig i par eller ensam.  

Läs mer här


2

Bugg nybörjare – helgkurs

Dansklasser med Ann-Charlotte Vacker

📍    Plats: Stockholm

⏱️   Längd: 1 dag

💰   Kostnad: 780 SEK

💬   Snittbetyg: 4,8 (baseras på 20 recensioner)

Lär dig av pedagogiska instruktörer

Målsättningen med kursen är att du ska lära dig grunderna i bugg, våga dig ut på dans och inte minst – ha roligt! Under kursen får du lära dig grunderna för både förare och följare och de vanligaste grundfigurerna i bugg.  

Kursen är en intensivkurs för nybörjare, steg 1. Ingen förkunskap krävs och passar dig som är helt ny inom bugg, men även dig som vill fräscha upp grunderna igen. Du får lära dig av pedagogiska instruktörer som lär ut dans på ett lättsamt och positivt sätt.

Läs mer här


3

Bugg vecko- och intensivkurser

Mälarsalens danskurser

📍    Plats: Stockholm

⏱️   Längd: Veckokurser och helgkurser

💰   Kostnad: 0 – 1 600 SEK

💬   Snittbetyg: 5,0 (baseras på 1 recension)

Dansa med professionella danslärare

På Mälarsalens parkett på Södermalm i Stockholm har människor dansat sedan 1972. Mälarsalen erbjuder både veckokurser, intensivkurser och privatlektioner i bugg. Veckokurserna pågår i sju veckor och det finns kurser för alla nivåer – från nybörjare till medel och avancerade nivåer. För intensivkurserna kan du antingen välja grundnivån eller grundmedel nivå. Privatlektionerna är för max två deltagare. Danspassen leds av professionella danslärare. 

Läs mer här


4

Pardans – 10-dans dansa hos Tobias från Let’s Dance

Baders Academy of Dance

📍    Plats: Stockholm och Ekerö

⏱️   Längd: 8 veckor

💰   Kostnad: 990 – 1 995 SEK

💬   Snittbetyg: 4,0 (baseras på 1 recension)


Dansa som i Let’s Dance

Här får du lära dig att dansa olika danser från Let’s Dance. Danserna kan vara allt från en lugn vals till en fartfylld jive och du får lära dig en ny dans vid varje tillfälle. Upplägget öppnar upp för valmöjligheten att gå hela terminen eller enstaka lektioner. Du kan välja att anmäla dig tillsammans med en annan person och genomföra kursen tillsammans, eller delta utan partner och bli indelad i par under lektionen.  

Tobias Bader är en proffsdansare och danslärare som har deltagit i flera säsonger av det populära underhållningsprogrammet Let’s Dance.

Läs mer här


5

Bugg – nybörjare

Lenas Dansskola

📍    Plats: Mölndal

⏱️   Längd: 14 tillfällen

💰   Kostnad: 1 200 SEK

💬   Snittbetyg: 5,0 (baseras på 2 recensioner)

Bugg i modern tappning

Under kursen får du som nybörjare lära dig grundstegen i bugg och prova på olika snurrar som är typiska för dansstilen. Efter varje kurstillfälle finns det möjlighet till fridans för den som vill dansa ännu mer! Kursen passar dig som vill lära dig dansa bugg i en modern tappning med inriktning på social dans.  

Kursen omfattar 14 tillfällen på antingen tisdagar eller torsdagar under kvällstid.

Läs mer här


6

Pardans och solodans: veckokurser

Mälarsalens danskurser

📍    Plats: Stockholm

⏱️   Längd: Veckokurser

💰   Kostnad: 0 – 1 250 SEK

💬   Snittbetyg: -

Välj mellan bugg och foxtrot

Arrangören erbjuder veckokurser i dansstilarna bugg och foxtrot med danspass på flera olika nivåer. Välj mellan nivåerna grund, grundmedel, medel, medelavancerad och avancerad. Bugg och foxtrot är två av de vanligaste sällskapsdanserna i Sverige och kurserna pågår i sju veckor.

Läs mer här


7

Balett för barn

STHLM:s Barndansskola

📍    Plats: Stockholm

⏱️   Längd: 10 kurstillfällen

💰   Kostnad: 1 750 – 2 350 SEK

💬   Snittbetyg: -

Balett för barn mellan 4 – 14 år

På barnbaletten får du lära dig grunderna i balett och möjlighet att öva upp din smidighet, styrka och hållning. Du får även öva på ditt uttryck och musikalitet. Under kursen tränar du vid stången, diagonalövningar och danskombinationer till klassisk musik. Genom olika förflyttningssteg, som till exempel polkasteg, hoppsasteg och snurrar, övar du på din rumsuppfattning och koordination. 

Barnen deltar utan föräldrar och kursen hålls på Södermalm och Gröndal. Barnbaletten riktar sig till barn mellan 4 – 14 år.

Läs mer här


8

Afrobeat danskurser för nybörjare + dansvana

Urkraft

📍    Plats: Stockholm

⏱️   Längd: 1 termin

💰   Kostnad: 200 SEK

💬   Snittbetyg: 5,0 (baseras på 1 recension)

Urban musik- och dansstil från Afrika

Afrobeat är en urban musik- och dansstil med rötter i Nigeria, Ghana och andra delar av Afrika. Dansen och musiken är en mix av klubbiga afrostilar som är populära i nutida musikvideos från Afrika. Idag finns många afrobeat artister, bland annat Wizkid, Burnaboy och Ayra Starr. Afrobeat står för energi, känsla, stil och skoj! 

Urkraft erbjuder kurser både för dig som är nybörjare och för dig som har dansvana. 

Läs mer här


9

Ballroom och latin, nybörjare/beginner vuxna

Östermalms Dansstudio

📍    Plats: Östermalm i Stockholm

⏱️   Längd: 10 tillfällen

💰   Kostnad: 2 700 SEK

💬   Snittbetyg: 5,0 (baseras på 4 recensioner)

Dansa i en rolig och avslappnad atmosfär

Cha-cha-cha, rumba, foxtrot, tango och vals – här får du lära dig danserna från underhållningsprogrammet Let’s Dance! Kursen passar dig som är ny inom dans och vill utforska dansens värld. Kursen fokuserar på grundläggande tekniker och danssteg inom olika pardansstilar och du får lära dig i din egen takt i en rolig och avslappnad atmosfär. Kom tillsammans med en partner eller solo. 

Läs mer här


10

Privatlektion i bugg

Dansklasser med Ann-Charlotte Vacker

📍    Plats: Stockholm

⏱️   Längd: Enligt överenskommelse

💰   Kostnad: 1 400 SEK

💬   Snittbetyg: 5,0 (baseras på 8 recensioner)

Lär dig bugg med egen lärare

Upplever du att grupplektioner är stressiga eller vill du ha extra tydliga instruktioner riktade till bara dig? Oavsett anledning så finns det möjlighet att boka in privatlektioner för bara dig eller för dig och en partner. Lektionen anpassas efter dig/er både vad gäller nivå och tid. 

Läs mer här


Letar du efter andra danskurser?

Du kan söka fritt och hitta över 600 kurser inom dans på kurser.se. Filtrera utbildningar utifrån form, plats och kategorier för att hitta det du söker efter!

Sök efter danskurser

Listan innehåller publicerade kurser på kurser.se inom kategorin dans och är baserad på antal sidvisningar under perioden 2023-04-01 till 2024-03-31. Observera att kursinformationen kan ändras hos respektive kursarrangör över tid.   

Josephine Lindgren

Josephine Lindgren

Digital Project Manager (Visa mer)
Josephine Lindgren arbetar som Digital Project Manager på kurser.se. Hon älskar att det alltid går att lära sig något nytt och att nästa kurs bara är ett klick bort. Josephine har en kandidatexamen i medie- och kommunikationsvetenskap med inriktning journalistik från Luleå tekniska universitet. Hon tycker om att skriva och att leda olika projekt. På fritiden hittar du henne antingen på gymmet eller i köket där hon gärna testar nya recept. Senaste kursen hon gick var en klättringskurs för att ta grönt kort. Näst på tur är antingen en kurs i spanska eller i kreativt skrivande. (Mindre)

Om

Josephine Lindgren arbetar som Digital Project Manager på kurser.se. Hon älskar att det alltid går att lära sig något nytt och att nästa kurs bara är ett klick bort. Josephine har en kandidatexamen i medie- och kommunikationsvetenskap med inriktning journalistik från Luleå tekniska universitet. Hon tycker om att skriva och att leda olika projekt. På fritiden hittar du henne antingen på gymmet eller i köket där hon gärna testar nya recept. Senaste kursen hon gick var en klättringskurs för att ta grönt kort. Näst på tur är antingen en kurs i spanska eller i kreativt skrivande.

Annonser