Visa kurser.se som: Mobil

Har covid-19 påverkat dina planer på att läsa en kurs? Svara på vår korta undersökning och hjälp oss att hjälpa dig!

Här är kurserna som börjar mitt i terminen

Du har säkert varit där. Terminen är i full gång och vardagslunken är ett faktum, och du vill bryta av med en rolig eftermiddagsaktivitet eller kurs! Kanske vill du äntligen ta tag i den där fotokursen som du funderat på i två år? Men inte finns det väl kurser som börjar efter att terminen redan startat? Jo, det gör det faktiskt!

Oavsett om du är intresserad av akvarellmålning, broderi, fågelskådning eller yoga, finns det oftast kortare kurser som börjar senare in på terminen. Dessutom finns det mängder av distanskurser och onlinekurser där du själv kan välja startdatum! I den här listan hittar du fem kurskategorier som erbjuder kurser med sent eller flexibelt startdatum. Så ta chansen och anmäl dig till en kurs idag!

1. Foto & Film

En kurs inom foto & film är perfekt för dig som vill börja en kurs lite senare in på terminen. Det finns nämligen en stor mängd distanskurser online som inte startar förrän du anmäler dig. Du kan till exempel lära dig mer om digitalfotografering, filformat och hur man komponerar och redigerar bilder.

 Tips på kurser inom foto & film:

Även om det finns många kurser online finns det självklart andra alternativ också! För dig som har filmintresserade barn i ålder 10–16 år finns det till exempel en spännande filmhelg i Nynäshamn, med flera startdatum i februari och mars. Under en helg får barnen lära sig mer om filmkameran och dessutom göra en egen film där de själva skriver manus, ritar bildmanus, filmar och redigerar. Läs mer om kursen här!

Om du är intresserad av att se vilka kurser inom foto & film som finns i just dina hemtrakter, klicka här!

kurser inom film & foto

2. Språk

Här kommer kurserna för dig som älskar att resa och att prata med andra människor. Kanske ska du till Spanien i sommar och vill borsta av din gamla högstadiespanska? Eller kanske vill du lära dig portugisiska, bara för att se om du kan? Oavsett varför du vill lära dig ett nytt språk finns det kurser för dig, både på plats och på distans. Att kunna flera språk är också attraktivt på arbetsmarknaden, och bra träning för hjärnan!

Det bästa med att läsa kurser online är att det oftast går att anpassa studierna efter dina behov, önskemål och förkunskaper. Du kan ibland välja hur många lektioner du vill ta, om du vill ha enskilda lektioner eller i grupp, och om det är något särskilt du vill lägga extra fokus på.

En av de roligaste delarna av att lära sig ett nytt språk är att man sedan kan prata med andra på sitt nya språk. Här hittar du till exempel en kurs där deltagarna kan diskutera spanska tv-serier och på så sätt öka ditt ordförråd, bli bättre på att argumentera på spanska, samt få en djupare förståelse för spansk kultur. Läs mer om kursen här!

Vill du ha mer språkkurs-inspiration? Klicka här!

3. Hantverk

Längtar du efter att få skapa med händerna? Då kanske du skulle tycka om att gå en hantverkskurs! Det finns allt från populära kurser i sömnad, drejning och silversmide, till de kanske lite mer exotiska kurserna i bokbindning, glasblåsning, och betonggjutning. Många hantverkskurser är inte terminslånga och det finns alltså goda möjligheter att påbörja en kurs senare in på terminen! Låt kreativiteten flöda!

En del hantverkskurser är platsbundna eftersom de kan kräva maskiner, material eller stor yta. Några exempel är att det kanske är svårt att gå en kurs i svetsning hemma i vardagsrummet, eller gå en sömnadskurs utan symaskin. Därför är det ju bra att det finns kurser där man kan lära sig använda dessa maskiner både teoretiskt och praktiskt!

Vill du hellre gå en hantverkskurs online finns det också många alternativ. Till exempel kan du gå en kurs i att göra blomsterarrangemang och inreda med snittblommor! Läs mer om floristutbildningen här

Inget som fångar ditt intresse? Kolla upp våra andra hantverkskurser här!

kurser inom hantverk

4. Natur och Djur

Om tanken på att sitta inomhus på jobbet eller i skolan får dig att längta ut i naturen kanske du borde fundera på att gå en natur- och djurrelaterad kurs! Kanske är just dina hemtrakter hem för spännande fåglar, och du vill lära dig mer om dem? Kanske funderar du på att skaffa hund, höns, får eller bin och vill veta hur man bäst tar hand om dem? Eller kanske vill du bara uppleva mer av naturen och skulle vara intresserad av att vandra i naturen tillsammans med en grupp likasinnade? Oavsett hur du vill njuta av vår svenska natur finns det kurser som passar just dig! Att vara ute i naturen gör dessutom underverk för hälsan!

Här hittar du fler kurser inom natur och djur.

5. Kropp och Hälsa

Stress är ett stort problem i dagens samhälle. Enligt folkhälsomyndigheten kände sig 16% av befolkningen mellan 16–84 år stressade eller mycket stressade. För att må bra, känna sig lycklig, och för att göra bra ifrån sig i skolan eller på arbetsplatsen är det viktigt att ta hand om både kropp och själ!

Många har någon gång i livet gått en utbildning i hjärt- och lungräddning. Men hur länge sedan var det du övade? Visste du att det är rekommenderat att gå en kurs en gång om året? Det är alltid bra med en påminnelse! Läs mer om utbildningen här

Vill du hitta kurser inom kropp & hälsa där du bor? Klicka här!

Senast uppdaterad: 15 maj 2020

Vill du inspireras?
Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få kurstips med spännande innehåll direkt i brevlådan.