Visa kurser.se som: Mobil

En onlinekurs med Paolo Roberto - Italiensk matlagning

Kökets kurser - köket.se
Kursinformation
Distans
7 tillfällen
När och var du vill
299 SEK

Kursbeskrivning

Italiensk matlagning när den är som bäst

Paolo har sedan barnsben spenderat varje sommar i den lilla napolitanska staden Maddaloni. Och där, tillsammans med fastrarna, lades grunden för hans intresse för den genuina italienska maten.

I kursen tar Paolo med dig till Italien och berättar hur en italiensk måltid byggs upp från grunden så att varje smak kommer fram.

Du får lära dig hur du väljer råvaror och hantverket för att lyckas med fantastisk pasta och härligt krämig risotto. Du får även lära dig tekniken för att göra din egna gnocchi och såklart tipsen för att lyckas med den bästa pizzan.

Med ny kunskap och inspiration blir nästa middag du bjuder på definitivt italiensk, med många underbara rätter på bordet.

Upplägg

Introduktion

Välkommen till kursen! Paolo berättar om hur viktig maten och måltiden är i den italienska kulturen. Han går även igenom hur kursen är uppbyggd och vad du kommer att lära dig.

Antipasti

I första lektionen får du lära dig om aperitivo och antipasti, det man dricker och äter innan den italienska måltiden serveras. Paolo visar även sina favoriter på antipasti-tallriken.

Primi piatti - Pasta

Paolo visar hur du gör pastadeg, tagliatelle och tortellini för hand. Du får även lära dig hemligheten bakom en perfekt tomatsås och vilken pasta som passar till vilken pastarätt.

Primi piatti - Risotto

I lektionen får du lära dig göra perfekt risotto. Vilket ris ska du välja och hur får du den sådär härligt krämig? Paolo visar även hur du lagar en lyxig risotto med tryffel.

Primi piatti - Gnocchi

Lär dig göra gnocchi från grunden - Paolo går igenom hantverket som sker från deg till en underbar gnocchi med smör och salvia. En riktig favorit hemma hos Paolos familj!

Secondi piatti

Den andra tallriken - secondi piatti - består av kött, kyckling eller fisk som serveras med härliga tillbehör - contornis. Paolo bjuder på sina bästa recept.

Pizza

Världens mest älskade maträtt! I den här lektionen lär Paolo dig allt om pizzans hemligheter, hur du gör en perfekt pizzadeg och vad du ska lägga på pizzan.

Dolci

Den italienska måltiden avslutas ofta med något sött. Paolo lär dig allt om efterrätter, hur du lyckas med tiramisu och berättar även om kaffe och digestivo.

Avslutning

Paolo sammanfattar allt han lärt dig under kursen. Fortsätt laga och snart är även du en mästare i det italienska köket.

Kursledare

Paolo Roberto

TV-kock, entreprenör, författare, föreläsare och programledare.

Skrivit sju kokböcker, exempelvis "Paolos stora italienska kokbok", "Mat från gudarnas stig" och "Mina fastrars mat".

Driver tre restauranger och ett hotell.

Importör av italienska matvaror.

Återkommande TV-kock hos TV4 och Köket.se.

Kökets kurser - köket.se

Bakkurs och matlagningskurs online - Onlinekurser med Tea och Tommy

Bak- och matlagningskurser online!

Köket.se är en av Sveriges största receptsajter med samarbeten med några av Sveriges främsta kockar. Under varumärket Kökets kurser lanserar nu köket.se bak- och matlagningskurser online med unika lektioner och efterfrågade teman för den som vill fördjupa sig och ta...


Läs mer och visa alla kurser med Kökets kurser - köket.se

Kontaktuppgifter till Kökets kurser - köket.se

Kökets kurser - köket.se

Tegeluddsvägen 3
11579

Recensioner
Bli den första att recensera En onlinekurs med Paolo Roberto - Italiensk matlagning!