Visa kurser.se som: Mobil

Tova en sittdyna

Wormwood Hantverk
Kursinformation
Malmö
4 timmar
2022-10-08 10:00
850 SEK
Tova en sittdyna

Kursbeskrivning

På den här workshopen får du lära dig grundmomenten i våttovning för att sedan tova en sittdyna eller lite tunnare sittunderlag.

KURSPLAN

Workshopen är fyra timmar lång då vi kommer att gå igenom våttovningstekniken, lära mer om ullens egenskaper samt tova sittdyna/sittunderlag. 

Vi börjar dagen med att tova en provlapp för att lära känna tekniken och ullens egenskaper. Därefter väljer du ull och vilken typ av sittdyna du vill göra. Du kommer att hinna tova 1-2 dynor beroende på storlek och typ. 

MÅLGRUPP
Inga särskilda kunskaper krävs. Passar för alla som vill prova våttovning.

MATERIAL

Har du egen ull får du gärna ta med, annars finns det att köpa på plats. Material till en sittdyna brukar kosta runt 80-100 kr. Allt annat som behövs finns att låna i lokalen, men ta gärna med papper och penna för anteckningar. Bekväma skor och ett förkläde kan också vara bra. Information och materiallista skickas ut ca en vecka innan kurstillfället.

ANMÄLNINGSINFORMATION

Alla kurser hålls i min studio om inget annat anges. Där finns allt som behövs att låna och material går att köpa. Grupperna är små, normalt max 8 personer beroende på kurs, men kan komma att sänkas beroende på pandemiläget.

Passar inte kursdatumet så startar jag upp kurser vid andra tillfällen också då efterfrågan finns. Anmäl ditt intresse så återkommer jag.

Anmälan går att avboka mot full återbetalning fram till 5 dagar innan kurstillfället.

BRA ATT VETA
Min studio ligger centralt i Malmö (Erikslust) med goda bussförbindelser och parkeringsmöjligheter.

Det går bra att ta med något att äta. Kaffe bjuder jag på.

COVID-19

Beroende på pandemins utveckling, kan antalet deltagare komma att reduceras.

Min verkstad är på 45 kvm fördelat på två rum så det finns möjlighet att hålla visst avstånd. Egenansvar gäller.

Kursledare

Anna Boreson

Anna har lång erfarenhet av textilt handarbete och har genom åren vidareutbildat sig inom olika textila former Hon har bl.a. gått ”Ullakademin” vid Kyrkeruds folkhögskola i Värmland, HV-skola i Stockholm och fördjupat sig i broderi för Tine Wessel i Danmark. Anna arbetar med fokus på ull, broderi och textilt återbruk.

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Tova en sittdyna.

Recensioner

Snittbetyg: 5

Baseras på 4 recensioner.

Karin E
Väldigt bra upplägg. Tydlig genomgång, träna, gå vidare och sedan skapa efter egna idéer. Fina och inspirerade material . Bra handledning med tid och utrymme för frågor och diskussioner. Trevlig lokal och gott om utrymme , det kändes bra.
Karin L
Jag tyckte att det var en riktigt bra kurs. Vi hann lära oss mycket på kort tid, och det var trevligt också. Bra att det finns korta kurser som denna och inte bara kurser med flera kurstillfällen under flera veckor. Möjligen kunde du ha en våg till. Det blev lång kö för att väga ullen. Men kanske bra med en liten paus.
Gunilla
Väl förbedd och planerad. Trevlig och kunnig kursledare.

Wormwood Hantverk

Jag är konsthantverkare med inriktning på ull, broderi och textilt återbruk och driver studion Wormwood hantverk vid Erikslust i Malmö. Förutom att hålla kurser, tillverkar och säljer jag egna produkter under märket Wormwood....


Läs mer och visa alla kurser med Wormwood Hantverk

Kontaktuppgifter till Wormwood Hantverk

Wormwood Hantverk

John Ericssons väg 85A
217 72 Malmö

Tel: 0709-922343

Recensioner
Kursrecensioner
(5,0)
Baseras på 4 recensioner.
Läs recensioner
Arrangörsrecensioner
(4,8)
Baseras på 37 recensioner.
Läs recensioner
Intresseanmälan

För att få mer information om Tova en sittdyna, fyll i följande uppgifter: