Grundkurs våttovning och nunotovning

SV Västernorrland, i Järfälla
Längd
9 timmar på 1 tillfällen
Pris
1 300 SEK
Nästa kurstillfälle
12 oktober, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Längd
9 timmar på 1 tillfällen
Pris
1 300 SEK
Nästa kurstillfälle
12 oktober, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Vill du veta mer? 🤗

KursbeskrivningKursinnehåll
Tovning är ursprungligen ett gammalt hantverk. Hantverket är inte bara naturligt, individuellt och hållbart, utan ser också riktigt vackra ut under lång tid.
Den viktigaste råvaran för att tillverka filtmaterial är fårull, men all fårull är inte lämplig för tovning. Hur väl tovningen av ullen fungerar beror på respektive hårstruktur i ullen. Sverige har ett stort antal underbara fårraser vars ull lämpar sig väl för tovning.
Du får lära dig grunderna i våttovning med ull, få information om olika typer av ull och hur de fungerar. Vi kommer att tillverka olika provfiltar och bekanta oss med materialet. Ni får under dagen testa olika tekniker för att skapa olika texturer på era verk. Det speciella med vår dag är att vi inte bara lär oss grunderna i våtfiltning utan även provar nunotovning. Vi kommer att kombinera tyger, och ovanliga saker med ullfibrerna för att skapa unika ytor. Vi skapar olika spännande strukturer.

I slutet av dagen vet du vilken ull du behöver för vilket tovningsprojekt och hur du säkert blöter filtytor. Sedan kan du använda dina favoritresultat och dagens färger för att tova din egen runda eller fyrkantiga duk.

Vi bjuder på lättare fika, lunch får deltagaren stå för själv.

Kursledare
Birgit Zachariae från @mycozyswedishhome på instagram

OBS: ledaren är Tysktalande så kursen kommer att hållas på engelska men hon förstår en del svenska och alla moment kommer att visas praktiskt så alla följer med i processen.

Förkunskaper
Inga förkunskaper krävs.

Bra att veta
Allt material ingår i kursavgiften.
Vi skickar en kallelse före kursstart via mail och sms.
Kursen startar vid tillräckligt många anmälningar.

Vi strävar efter att hålla hög kvalité på våra kurser. Grupperna är små och våra ledare erbjuds kontinuerligt ledarutbildning.

Kursen har ett begränsat antal platser, vid för få anmälda kan kursen ställas in eller byta datum. Din anmälan är bindande, vid avanmälan tas en administrativ avgift ut. Läs mer på vår hemsida om anmälningsvillkoren https://www.sv.se/villkor-och-information/svs-anmalningsvillkor.

Veckodag: Söndag
Tid: 11:30-17:30
Lokal: Käckelbäcksmon 215
Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Kommande kursstarter

1 tillgänglig kursstart

12 oktober, 2024

  • Kurs
  • Järfälla

Intresseanmälan

Intresseanmälan

Intresserad av Grundkurs våttovning och nunotovning och vill veta mer? Kontakta kursarrangören direkt! En intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
SV Västernorrland
Brunnshusgatan 6
871 31 Härnösand

Studieförbundet Vuxenskolan Västernorrland

Studieförbundet Vuxenskolans bildningssyn bygger på människans förmåga att själv forma sitt liv tillsammans med andra människor och med hänsyn till miljön. SV är den mest pådrivande och engagerade lokala kraften för utveckling av föreningsliv, kultur och samhälle. SV är mångfaldens studieförbund...

Läs mer och visa alla kurser med SV Västernorrland

Highlights