Visa kurser.se som: Mobil

Jägarexamen Intensivkurs

vilt.se
Kursinformation
Uppsala län
3 dagar
8 900 SEK

Kursbeskrivning

Läs en jägarexamen intensivkurs tillsammans med vilt.se

Denna jägarexamenskurs är en intensivkurs som sträcker sig över tre dagar. I kurspaketet ingår även kurslitteratur och tillgång till vår digitala utbildningsplattform med videoföreläsningar och quiz.

Kursen hålls utanför Uppsala och det går snabbt och enkelt att ta sig hit från Stockholm, Uppsala, Västerås och Enköping med omnejd. Vill man boka boende i anslutning till kursgården så kan vi hjälpa till med detta.

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Målgrupp

Vem som helst över 18 år kan ta denna kurs. Inga förkunskaper krävs.

Kursintyg

Efter avslutad kurs erhåller man ett jägarexamensbevis som styrker de prov du har klarat.

Ta med legitimation och fotokopia i ”passformat” till jägarexamensbeviset.

Kursinnehåll

Kursen är uppdelad i tre delmoment:

 1. Teori och jaktetik
  1. Att bli jägare
  2. Ekologi och viltförvaltning
  3. Jaktformer
  4. Lagstiftning
  5. Vapen
  6. Viltarter
 2. Praktiskt hagelgevärsprov
  1. Säker hagelgevärshantering
  2. Avståndsbedömning
  3. Lerduveskytte
  4. Skjutning mot markmål
 3. Kulskytte
  1. Grundprov kulvapen
  2. Praktiskt högviltsprov

I kursen ingår allt man behöver för att kunna genomföra kursen så som: mat, fika, dryck, instruktörer, lånevapen, ammunition, teoriböcker och tillgång till vår digitala utbildningsplattform. Har man frågor inför kursen så går det bra att boka en frågestund med en av våra kursledare.

Behöver man hjälp att ta sig till och från kursgården så kan vi i de flesta fall hjälpa till även med detta. Om man söker boende i nära anslutning till kursgården så kan vi även hjälpa till att boka detta. Examinationsavgift tillkommer vid provtillfället och debiteras av examinatorn. Kostnaden är beroende på om du klarar delmomenten på första försöket eller ej och kan därmed variera. Från 1300 kr.

Upplägg

Dag 1 Samling kl. 10.00 på vår kursgård i Marielund där vi går igenom teorin och repeterar de mest väsentliga delarna. Notera att man som kursdeltagare redan innan vi ses skall ha läst kurslitteraturen och tittat på våra videoföreläsningar. Kursdeltagare får här även tillfälle att klämma och känna på olika vapen och öva på anläggning och säker vapenhantering.

Vi bjuder på lunch och fika under dagen och kan även vid tillfälle ta en sväng förbi slakteriet för att visa hur man tar hand om viltet efter jakten.

Dag 2 Ses vi på Almunge jaktskyttebana kl. 08.00 för genomgång och repetering kring säker vapenhantering. Därefter är det skytteövning med kula och hagel på både rörliga och stillastående mål. Dagen avslutas med teoriprov inne i klubbhuset.

Dag 3 Är åter på Almunge jaktskyttebana kl. 08.00 och denna dag är helt tillägnad prov inom säker vapenhatering och skytte. Även denna dag bjuds på mat och fika. Klarar man som kursdeltagare samtliga delmoment och får godkänt på proven så erhåller man ett jägarexamensbevis.

Kursledare

Viktor Ånöstam

Viktor Ånöstam - Erfaren jägare och utbildad vid SLU. Extern ledamot, Kungliga skogs- och lantbruksakademiens viltförvaltningskommitté. Har examinerat hundratals jägare med mycket goda vitsord.

Karl Ågren – Grundare till vilt.se. Första klassens vilt-kock.

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Jägarexamen Intensivkurs.

vilt.se

Läs kurser tillsammans med Sveriges största plattform för jägare

Vilt.se är Sveriges största plattform för jägare. Vi erbjuder kurser, jakter, webshop och utbildningsmaterial för jägare. Allt man behöver som blivande jägare! Vår kursgård ligger i vackra Marielund, strax utanför Uppsala, ett stenkast ifrån Almunge skjutbana där vi övar skytte....


Läs mer och visa alla kurser med vilt.se

Kontaktuppgifter till vilt.se

vilt.se

Marielund

Tel: 0702282246
Mobil 0702282246

Recensioner
Bli den första att recensera Jägarexamen Intensivkurs!
Intresseanmälan

För att få mer information om Jägarexamen Intensivkurs, fyll i följande uppgifter: