Visa kurser.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas din kurs? Vi samlar artiklar kring coronaviruset och utbildning samt tips för dig som ska söka kurs. Läs mer här.

Visar 1-9 av 9 träffar
 

Att ta jägarexamen i storstan

Att ta jägarexamen i Stockholm går lika bra att göra i stan som utanför. I Stockholm finns flera skjutbanor med godkända provledare inom bekvämt avstånd. Skjutbanorna och provledarna som får utfärda examensbeviset godkäns av polisen. Det finns lagar och förordningar som reglerar hur jakten i Sverige får gå till och det är därför alla jägare sedan 1985 måste avlägga jägarexamen.

Att tänka på som jägare

För att få jaga i svenska skogar så krävs det att du har tagit jägarexamen. Förutom att du får rätt till att söka vapenlicens så får man lära sig väldigt mycket om djur och natur under utbildningen. För att få själva intyget måste du ha avlagt godkända jägarexamensprov som innehåller en teoridel och 1 till 3 praktiska delar beroende på vilka sorters vapen man vill ta licens för.

Under praktikproven läggs stor vikt vid att man har vapenvana, god kontroll på säkerhet och att man är skicklig på att skjuta mot utsatta mål. Teoriprovet är omfattande med frågor om vapen, djur och natur, lagar gällande jakt med mera.

Det är mycket att tänka på när man ska jaga. Det är viktigt att vara noggrann med alla säkerhetsföreskrifter och så vidare. Jaktsäsongen i Sverige sträcker sig vanligtvis över hösten och vintern. Då jagas klövvilt, småvilt och rovdjur. När och hur många av de olika djuren som får skjutas regleras av jaktlagen och jaktförordningen. Skyddsjakt är en form av jakt som görs för att reglera skador som vilda djur kan orsaka. Tillstånd för skyddsjakt ges av polisen, Naturskyddsföreningen och Länsstyrelsen.

Jämför kurser
Komplett jägarexamen inklusive e...

Ta en komplett jägarexamen på tre dagar på Sundsta Säteri i Roslagen utanför Stockholm. En jaktdag ingår i priset.

Läs mer
Jaktia Åkersberga
Jägarexamen och styckningskurs

Jaktia Åkersberga erbjuder komplett jägarexamen på bara 3 dagar. Här får du alltid ett varmt välkomnande och du genomgår kursen i en trevlig atmosfär. Hos oss kan du även lära dig stycka rådjur och vildsvin. 

Läs mer
Jägarexamen för stockholmare
HUNT Stockholm

HUNT Stockholm har länge hjälpt många storstadsbor att ta jägarexamen. Antalet godkända elever som har gått deras intensivkurs överstiger riksgenomsnittet.

Läs mer