Visa kurser.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas din kurs? Vi samlar artiklar kring coronaviruset och utbildning samt tips för dig som ska söka kurs. Läs mer här.

Visar 1-9 av 9 träffar
 

Olika former av jakt
I Sverige finns det mycket att jaga och många olika former av jakt. Till klövvilt räknas hjort, rådjur, älg m.m. Till småvilt räknas hare, diverse fåglar och rådjur. Jakt på småvilt sker över hela Sverige. Rovdjursjakt sker för att hålla antalet rovdjur på en lämplig nivå så att inte flockarna blir allt för stora. Skyddsjakt på vilt sker för att reglera skador som vilt kan orsaka. Det är enbart polis, Naturskyddsföreningen och Länsstyrelsen som ger tillstånd för skyddsjakt.

Jägarexamen i Göteborg

För att få jägarexamen behöver du avlägga både ett teoretiskt prov och ett eller fler praktiska prov beroende på vilken sorts examen du tar. Det är många lagar och föreskrifter gällande jakt i Sverige. Jaktlagen och jaktförordningen behandlas under jägarexamen. Du lär dig att tyda lagen och vad som gäller för respektive jaktform. I Göteborgsområdet finns flera skjutbanor med provledare som polismyndigheten har förordnat.

Jämför kurser
Jägarexamen på Ulkeröds Gård

På Ulkeröds Gård kan du bland annat testa lerduveskytte och ta jägarexamen. Det finns även möjlighet till personlig utveckling, rekreation, umgänge och utbildning.

Läs mer