Prova på kopparhantverk

SV Väst, i Stenungsund
Längd
5 timmar på 1 tillfälle
Pris
0 SEK
Nästa kurstillfälle
4 maj, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Längd
5 timmar på 1 tillfälle
Pris
0 SEK
Nästa kurstillfälle
4 maj, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Vill du veta mer? 🤗

Kursbeskrivning

Prova att arbeta i koppar!
Under dagen arbetar vi med att låta en kopparbunke, en skål eller ett fat växa fram. Du får prova att arbeta med materialet genom att värma och driva. Förtenning av en mindre yta visas också. OBS: Dagens fokus är att prova hantverkets olika tekniker, inte att skapa ett färdigt föremål att ta med sig hem.

Cirkelledare
Ledare för workshopen är Ingemar Johansson, Slöjdföreningen Jordhammar. De senaste åren har en kopparsmedja vuxit fram i Dälene, då Ingemar och Annika Johansson fått ett erbjudande om att överta all utrustning från en duktig kopparhantverkare i Skåne. Intresset för kopparhantverk kommer sig av att Ingemars pappa redan som grabb började som lärling hos Verner Olsson.

Bra att veta
Ingen tidigare erfarenhet krävs. Fika finns till självkostnadspris.

Anmälningsinformation
Observera att vi regelrätt inte skickar någon bekräftelse på anmälan via e-post direkt efter anmälan, annat än det autosvar du får om att din anmälan är skickad. Vi skickar kallelse/faktura 1-2 veckor innan kursstart.

Cirkeln arrangeras i samarbete med
Slöjdföreningen Jordhammar
Veckodag: Lördag
Tid: 11:00-15:00
Lokal: Dälene 202

Kommande kursstarter

1 tillgänglig kursstart

4 maj, 2024

  • Kurs
  • Stenungsund
SV Väst
Junogatan 7
45142 Uddevalla

Studieförbundet Vuxenskolan Väst

Studieförbundet Vuxenskolans vision är ett samhälle där varje människa växer genom kunskap, insikt och delaktighet. Studieförbundet Vuxenskolan är en idéburen organisation med bred folkbildningsverksamhet över hela landet. Vår värdegrund hävdar principen om människors lika värde baserat på de grundläggande mänskliga...

Läs mer och visa alla kurser med SV Väst

Highlights