Lär dig återbruka kläder med Claudia Kim från Återbruksgarderoben

SV Väst, i Dals Långed
Längd
14 timmar på 2 tillfällen
Pris
1 350 SEK
Längd
14 timmar på 2 tillfällen
Pris
1 350 SEK
Vill du veta mer? 🤗

Kursbeskrivning

Välkomna till helgworkshop med Återbruksgarderoben!

Med 25-årig erfarenhet från internationella modehus och industri vill Claudia Kim bevara och dela det som hon ser som det bästa av sina erfarenheter. Kunskapen om hantverk och form - omsatt i önskan att se det vi har och inte det vi inte har.

Kursinnehåll
Idag vill många lära sig återbruka textilier men kan behöva en knuff fram för att våga sätta saxen i ett plagg. hitta ett tillfälle att lära sig planera ett lyckat och färdigt plagg, eller bara att komma igång. Som deltagare får du sätta tänderna i kläddonationer från allmänhet och industri och arbeta på ditt val av individuella projekt. Du får lära dig att ta isär och sen rekonstruera till det du önskar, tex ditt bästa förkläde till keramikverkstan eller köket, ett nytt verkstadsbälte, eller klänningen du vill ha på dig i sommar.

Cirkelledaren Claudia Kim
Jag har en gedigen utbildning i klänningssömnad och har bla arbetat i Paris i Atelier Artisanal på modehuset Martin Margiela med unika plagg tillverkade av svinn.
Vill ni få inspiration eller veta mer om så kika in på instagramkontot @aterbruksgarderoben

Studiematerial
Allt material finns på plats och ingår i priset.

Schema
Lördag-söndag 27-28 april, kl 10.00-16.30, Lunch 12.15-13.00

Kostnad
1350kr

Plats
Ängbäcksvägen 8 (samma lokal som Långeds Garderob)
666 95 Dals Långed

Bra att veta
Det finns ett kök där en kan värma sin medhavda lunchlåda i en mikro. Det finns en livsmedelsbutik samt en pizzeria i närheten.

Anmälningsinformation
Studiecirkeln startar vid 5 anmälda deltagare.
Observera att vi regelrätt inte skickar någon bekräftelse på anmälan via e-post direkt efter anmälan, annat än det autosvar du får om att din anmälan är skickad.

Vi skickar kallelse1-2 veckor innan kursstart.

Cirkeln arrangeras i samarbete med Projektet Textilt Återbrukscentrum, Dals Långeds Utvecklingsråd och Långeds Garderob

Vad är en studiecirkel?
Studiecirkeln har en speciell pedagogisk form. I en studiecirkel träffas deltagare i små grupper för att lära sig något tillsammans. Grunden är det egna intressen och den fria viljan. Hela gruppen, ledaren och deltagarna, bidrar med sin kunskap, sin nyfikenhet, sina erfarenheter och frågor för att påverka inriktning och resultat i studiecirkeln.

För mer information eller frågor om kursen, kontakta oss:
Studieförbundet Vuxenskolans kundtjänst 010 - 33 00 900
Veckodag: Lördag,Söndag
Tid: 12:00-18:30
Lokal: Ängbäcksvägen 8
SV Väst
Junogatan 7
45142 Uddevalla

Studieförbundet Vuxenskolan Väst

Studieförbundet Vuxenskolans vision är ett samhälle där varje människa växer genom kunskap, insikt och delaktighet. Studieförbundet Vuxenskolan är en idéburen organisation med bred folkbildningsverksamhet över hela landet. Vår värdegrund hävdar principen om människors lika värde baserat på de grundläggande mänskliga...

Läs mer och visa alla kurser med SV Väst

Highlights