Konstlabb: Dansa med tusch - penslar från naturen

SV Värmland, i Kristinehamn
Längd
4 timmar på 1 tillfällen
Pris
395 SEK
Nästa kurstillfälle
30 maj, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Längd
4 timmar på 1 tillfällen
Pris
395 SEK
Nästa kurstillfälle
30 maj, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Vill du veta mer? 🤗

Kursbeskrivning

SV Värmland
Välkommen till Konstlabb med Sasha. Alla Sashas workshops är en lekplats och ett laboratorium för dig som vill lära dig mer om dig själv genom färger och former och prova olika visuella språk. Genom fascinerade tekniker och fantasi lär vi oss att bli flexibla i både konsten och livet. Sasha delar med sig av sina hemliga tips och konstnärliga processer och hjälper er att bli både tryggare och friare i skapandet.

Kursinnehåll
I denna workshop återupptäcker vi en glädje av att skapa mark med föremål från naturen. Den där kraftfulla känslan när din hand lämnar ett spår på papper, som en dans, som ett hemligt språk som väntat så länge på att komma ut och berätta något viktigt för dig. Vi kommer använda material från skogen som penslar och utforska dynamiken i linjer de kan skapa. En mycket meditativ och kreativ process som hjälper till att jorda dig och hitta både inre frid och energi att fortsätta.

Bra att veta
Ingen erfarenhet eller kompetens behövs, bara din kärlek för äventyr, färger och nya sätt att experimentera med.

Om kursledaren
Sasha Bergdahl Larsson är född på halvön Kamchatka med vulkaner och Stilla havet runt omkring, och har alltid varit fascinerad av kulturer, språk och psykologi.
Genom livet studerade Sasha lingvistik, psykologi och bildterapi på universitetet. Allt är egentligen språk för Sasha och genom sitt arbete som konstterapeut upptäckte Sasha att visuellt språk kan bli även rikare än verbalt och berätta djupare historier.
Nu är Sasha verksam konstnär (medlem i Svenska Konstnärsförbundet) och arbetar som bildterapeut med personer med olika diagnoser bland annat. Att ge möjligheter att uttrycka sig på ett nytt sätt och titta hur det hjälper människor är Sashas stora inspiration och glädje. Sasha blir ständigt förundrad över hur processer i vårt psyke kan översättas till former och färger och hur vi genom att transformera dem kan arbeta med våra sinnesprocesser.
Sasha älskar att hjälpa människor att hitta sitt eget bildspråk och utveckla det.
’’Jag har rest mycket, men skapande process är mitt favorit äventyr, det är där jag har gjort mina största upptäckten, det är skapade som var mitt största stöd i svåra tider.’’
Är du intresserad av att se Sashas alla magiska verk? Gå in på Sashas instagram @sashabook för att se mer!

Tid: Torsdag 30/5 kl 17:00-20:00
Plats: Konstasken, Kristinehamns konstmuseum, Dr Enwalls väg 13 C, 681 84 Kristinehamn
Kostnad: 395 kr (inkl material)
Anmälan senast den 23/5.


Frågor?
Kontakta Evelina Finn, evelina.finn@sv.se, 0550 - 230 231.

Denna kurs sker i samarbete med Kristinehamns Konstmuseum

Veckodag: Torsdag
Tid: 19:00-22:00
Ledare: Alexandra Bergdahl Larsson
Lokal: Dr Enwalls väg 13 C
Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Kommande kursstarter

1 tillgänglig kursstart

30 maj, 2024

  • Kurs
  • Kristinehamn

Intresseanmälan

Intresseanmälan

Intresserad av Konstlabb: Dansa med tusch - penslar från naturen och vill veta mer? Kontakta kursarrangören direkt! En intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
SV Värmland
Stapelgatan 2
652 16 Karlstad

Studieförbundet Vuxenskolan Värmland 

Studieförbundet Vuxenskolans bildningssyn bygger på människans förmåga att själv forma sitt liv tillsammans med andra människor och med hänsyn till miljön. SV är den mest pådrivande och engagerade lokala kraften för utveckling av föreningsliv, kultur och samhälle. SV är mångfaldens studieförbund...

Läs mer och visa alla kurser med SV Värmland

Highlights