Handledarutbildning för B-körkort 12 juni

SV Värmland, i Forshaga
Längd
4 timmar på 1 tillfälle
Pris
475 SEK
Nästa kurstillfälle
12 juni, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Längd
4 timmar på 1 tillfälle
Pris
475 SEK
Nästa kurstillfälle
12 juni, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Vill du veta mer? 🤗

Kursbeskrivning

När det är dags att börja övningsköra privat så kräver Transportstyrelsen att du och din handledare går en handledarutbildning, även kallad introduktionsutbildning för personbil.

Bra att veta
Kursen hjälper er att få till en effektiv övningskörning. Ni får genomgång av körkortsutbildningens mål och innehåll samt regler för övningskörning, hur ni kan planera och strukturera er övningskörning samt viktiga faktorer för trafiksäkerheten. Det ingår även teoretiska moment om miljö och sparsam körning.

Vid kurstillfället ska samtliga kunna visa upp giltig legitimation. Vi registrerar att du genomgått utbildningen hos Transportstyrelsen. Kursen är giltig i fem år från den dag utbildningen genomfördes.
Observera att samtliga som ska gå kursen måste anmälas, både elev och handledare.

Det går att förlänga handledartillståndet ytterligare 5 år om handledaren går in och ansöker om detta hos Transportstyrelsen innan det innevarande tillståndet gått ut.

Förkunskaper
Inga särskilda förkunskaper krävs för att delta i handledarutbildningen, däremot ansvarar du själv för att ansöka om körkortstillstånd respektive handledarintyg hos Transportstyrelsen innan ni kan börja övningsköra. Du kan fylla i ansökningarna digitalt på korkortsportalen.se. Vänd dig till Transportstyrelsen om du har frågor kring dessa handlingar.
Eleven måste vara minst 15 år och 9 månader för att få gå introduktionsutbildningen. Handledaren måste vara minst 24 år och haft körkort i 5 år.

Tid: Onsdag 12 juni kl 18:00-21:15
Plats: Lärcenter, Malmgatan 2, Forshaga
Kostnad: 375 kr exkl teorimaterialet "Handledarboken - för säkrare mängdträning" 100 kr (en bok per sällskap behövs, ange i anmälan om du önskar kursbok eller ej).

Veckodag: Onsdag
Tid: 18:00-21:15
Ledare: Ulrika Johansson
Lokal: Malmgatan 2
Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Kommande kursstarter

1 tillgänglig kursstart

12 juni, 2024

  • Kurs
  • Forshaga

Intresseanmälan

Intresseanmälan

Intresserad av Handledarutbildning för B-körkort 12 juni och vill veta mer? Kontakta kursarrangören direkt! En intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
SV Värmland
Stapelgatan 2
652 16 Karlstad

Studieförbundet Vuxenskolan Värmland 

Studieförbundet Vuxenskolans bildningssyn bygger på människans förmåga att själv forma sitt liv tillsammans med andra människor och med hänsyn till miljön. SV är den mest pådrivande och engagerade lokala kraften för utveckling av föreningsliv, kultur och samhälle. SV är mångfaldens studieförbund...

Läs mer och visa alla kurser med SV Värmland

Highlights