Visa kurser.se som: Mobil

Kulning - helgkurs för nybörjare

SV Sörmland
Kursinformation
Björnlunda
16 timmar på 2 tillfällen
2020-05-30 10:30
1 900 SEK

Kursbeskrivning

Kulning är en gammal lockteknik som användes på fäbodarna förr för att kommunicera över långa avstånd. Då används rösten i ett högt och starkt mycket kraftfullt tonregister. Obs Du behöver inte kunna sjunga för att kula utan använder din unika röst. Inga förkunskaper behövs endast nyfikenhet och mod att prova! Med hjälp av noggrann röstuppvärmning lekfulla avslappnade röstövningar och närvaroövningar närmar vi oss våra kraftfulla röster. Under resans gång får du del av kulningens historik.

30-31 maj 2020 Lördag och söndag kl 10.30- 17.30 begränsat antal deltagare. Lokal Björnlunda hembygdsgård. Via mejl tipsar vi om resor och boende. Ledare Karin Lindström Kolterud. 2ggr/16tim*/1900 kr. Delbetalning möjlig. * Studietimme 45 min.

Karin Lindström Kolterud är traditionsbärande folksångerska med rötter i Sörmland och norska Valdres och leder kurser och workshops i folksång och kulning. Hon har utvecklat sin egen metod i det hon kallar friskvårdskulning och brinner för sin "kulningsmission" sedan hon gick utbildningen "musik & hälsa" på Kungliga musikhögskolan. Där gjorde hon ett specialarbete som bestod i att utforska kulningen som friskvård ställt mot stress och utmattningsproblematik. En studie som gav goda resultat. Karin om kulning: -”Kulning är att vara närvarande i nuet och lita till sin inneboende kraft. Att våga ta plats med sin röst!”

Lyssna på Karins kulning här

och hur hon jobbar på hennes hemsida: kularkraft.se

Veckodag: Lördag Söndag
Tid: 10:30-17:30
Ledare: Karin Lindström Kolterud
Lokal: Björnlunda hembygdgård 4
Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Hur påverkar COVID-19 denna kurs?

Vi på kurser.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många kurser ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om denna kurs påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Kulning - helgkurs för nybörjare.

SV Sörmland

Studieförbundet Vuxenskolan är ett av Sveriges största studieförbund. Vi erbjuder intressanta kurser, studiecirklar och föreläsningar till engagerade och intresserade människor.  Vi tror på människans egen förmåga att själv forma sitt liv, med vårt stöd, tillsammans med andra.  SV är mångfaldens...


Läs mer och visa alla kurser med SV Sörmland

Kontaktuppgifter till SV Sörmland

SV Sörmland

Rademachergatan 38
632 20 Eskilstuna

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Kulning - helgkurs för nybörjare!

Arrangörsrecensioner
(5,0)
Baseras på 3 recensioner.
Läs recensioner

Liknande kurser