Visa kurser.se som: Mobil

Kulning för nybörjare (endagskurs)

SV Sörmland
Kursinformation
Björnlunda
7 timmar på 1 tillfälle
2019-08-10 10:30
980 SEK

Kursbeskrivning

Kulning är en gammal lockteknik som användes på fäbodarna förr för att kommunicera över långa avstånd. Då används rösten i ett högt och starkt mycket kraftfullt tonregister. Obs Du behöver inte kunna sjunga för att kula utan använder din unika röst. Inga förkunskaper behövs endast nyfikenhet och mod att prova! Med hjälp av noggrann röstuppvärmning lekfulla avslappnade röstövningar och närvaroövningar närmar vi oss våra kraftfulla röster. Under resans gång får du del av kulningens historik.

10 aug 2019 Lördag kl 10.30- 17.30 Lokal Björnlunda hembygdsgård. Via mejl tipsar vi om resor och boende. Ledare Karin Lindström Kolterud. 1 gr/7tim*/980 kr. Delbetalning möjlig. * Studietimme 45 min.

Karin Lindström Kolterud är traditionsbärande folksångerska med rötter i Sörmland och norska Valdres och leder kurser och workshops i folksång och kulning. Hon har utvecklat sin egen metod i det hon kallar friskvårdskulning och brinner för sin "kulningsmission" sedan hon gick utbildningen "musik & hälsa" på Kungliga musikhögskolan. Där gjorde hon ett specialarbete som bestod i att utforska kulningen som friskvård ställt mot stress och utmattningsproblematik. En studie som gav goda resultat. Karin om kulning: -”Kulning är att vara närvarande i nuet och lita till sin inneboende kraft. Att våga ta plats med sin röst!”

Lyssna på Karins kulning här

och hur hon jobbar på hennes hemsida: kularkraft.se
Veckodag: Lördag
Tid: 10:30-17:30
Ledare: Karin Lindström Kolterud
Lokal: Björnlunda hembygdgård 4

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Kulning för nybörjare (endagskurs).

SV Sörmland

SV - Sörmland - Kurser för din fritid

Studieförbundet Vuxenskolan Sörmland

På SV Sörmland tycker vi att lära sig tillsammans är det bästa sättet att utvecklas och må bra. Till oss kommer man som man är, till en prestigelös och avslappnad miljö. Vi tror på studiecirkeln som den bästa formen för...


Läs mer och visa alla kurser med SV Sörmland

Kontaktuppgifter till SV Sörmland

SV Sörmland

Rademachergatan 38, vån 4
632 20 Eskilstuna

Tel: 010-199 23 30
www.sv.se

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Kulning för nybörjare (endagskurs)!

Arrangörsrecensioner
(5,0)
Baseras på 3 recensioner.
Läs recensioner