Visa kurser.se som: Mobil

QiGong och Meditation

SV Lundabygden
Kursinformation
Lund
16 timmar på 8 tillfällen
2020-02-11 18:00
1 495 SEK

Kursbeskrivning

Under vårens kurs kommer vi att utforska två områden inom välmående QiGong och Meditation.

QiGong - Energipåfyllning
Denna mångtusenåriga teknik gör att sinnet blir mer närvarande i nuet sänker vår stressnivå gör våra leder mjukare och ökar vår rörlighet.

Vi lär oss ett enkelt men vitaliserande och mjukt rörelseprogram som synkroniserat med vår andning blir balanserande fysiskt avslappnande och fyller oss med energi.
Qigongen bygger delvis på TCM:s lära om akupunktursystemet så kursen ger oss också en inblick i hur detta fungerar och vi pratar om Yin och Yang – Hur balanserar vi de båda?

Meditation
Vårt välmående påverkas av både det mentala och det kroppsliga. Vi förenar de båda i Qigongens rörelser men också med Meditation som ett ovärderligt verktyg för att nå harmoni och välbefinnande.
Genom att koppla bort det yttre bruset och låta oss röra vid stillheten ger vi sinnet ett hälsosamt bad. Med daglig meditation ökar vår medvetna närvaro vi blir mer intuitiva tänker klarare och kan därmed göra mer medvetna val.

Vi prövar olika Meditationsmetoder så att du kan hitta den metod som passar dig bäst för att hitta en vilsam vakenhet i vardagen.
Veckodag: Tisdag
Tid: 18:00-19:30
Lokal: Glimmervägen 6

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om QiGong och Meditation.

SV Lundabygden

Välkommen till Studieförbundet Vuxenskolan, LundabygdenVi arbetar i kommunerna Burlöv, Kävlinge, Lomma, Lund och Staffanstorp. Vi finns nära dig med kontor i Bjärred och Lund samt verksamhet på olika orter i hela vårt område. Vi erbjuder studiecirklar, kurser och kulturprogram. Vi...


Läs mer och visa alla kurser med SV Lundabygden

Kontaktuppgifter till SV Lundabygden

SV Lundabygden

Glimmervägen 6
224 78 Lund

Tel: 046-211 70 80
www.sv.se

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera QiGong och Meditation!

Arrangörsrecensioner
(4,8)
Baseras på 5 recensioner.
Läs recensioner