Visa kurser.se som: Mobil

Husmanskost varannan vecka med Patrik Engfors

SV Lundabygden
Kursinformation
Lund
20 timmar på 5 tillfällen
2020-02-25 18:00
2 195 SEK

Kursbeskrivning

Den svenska husmanskosten var ursprungligen enkel och rejäl mat lagad på svenska råvaror med undantag för salt och peppar. Maten var ganska kraftig och fet eftersom många arbetade hårt med kroppen på den tiden. I mitten på 90-talet fick husmanskosten ett uppsving då Tore Wretman presenterade en lite magrare och elegantare variant av husmanskosten – men fortfarande med kärnvärden som är högst aktuella än idag. Maten är oftast närproducerad och följer säsongen. På kursen kommer du att få lära dig hur du lagar riktigt god husmanskost både till vardag och till fest. Vi tar vara på de svenska traditionerna och smakerna och lär oss laga flera älskade rätter från grunden.

Ledare
Patrik Engfors deltog i Sveriges Mästerkock 2019. Patrik jobbar till vardags som prisstrateg men har sedan barnsben odlat sitt matlagningsintresse och är nu en fullfjädrad glad amatörkock som lyckades charma mästerkocksjuryn med vällagad traditionell och smakfull mat.

Bra att veta
Maten inhandlas av kursledaren och betalas på plats. Vi äter såklart maten vi lagar men tag gärna med en matlåda om det skulle bli rester!
Veckodag: Tisdag
Tid: 18:00-21:00
Lokal: Glimmervägen 6

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Husmanskost varannan vecka med Patrik Engfors.

SV Lundabygden

Välkommen till Studieförbundet Vuxenskolan, LundabygdenVi arbetar i kommunerna Burlöv, Kävlinge, Lomma, Lund och Staffanstorp. Vi finns nära dig med kontor i Bjärred och Lund samt verksamhet på olika orter i hela vårt område. Vi erbjuder studiecirklar, kurser och kulturprogram. Vi...


Läs mer och visa alla kurser med SV Lundabygden

Kontaktuppgifter till SV Lundabygden

SV Lundabygden

Glimmervägen 6
224 78 Lund

Tel: 046-211 70 80
www.sv.se

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Husmanskost varannan vecka med Patrik Engfors!

Arrangörsrecensioner
(4,8)
Baseras på 5 recensioner.
Läs recensioner