Visa kurser.se som: Mobil

Emigrantforskning i Lund

SV Lundabygden
Kursinformation
Lund
21 timmar på 5 tillfällen
2020-02-24 14:45
2 095 SEK

Kursbeskrivning

Vad hände med morfars faster som for till Amerika? Fann hon lyckan? Var slog hon sig ned? Har jag släktingar på andra sidan Atlanten?

Du lär dig hitta i passagerarlistor folkräkningar och andra användbara register som visar var dina släktingar tog vägen. Fokus ligger på emigranter till USA men även annan emigration kan tas upp om intresse finns i gruppen. Det är en fördel om du släktforskat tidigare och du förutsätts ha viss datorvana. Du bör ha minst två emigranter att utgå ifrån.

BRA ATT VETA
Abonnemang hos Emiweb ingår. Litteratur ingår inte i priset men kan köpas genom oss. Vi använder oss också av Ancestry och därmed tillkommer kostnaden för ett abonnemang där. Du får använda egen laptop om du vill. Grundläggande datorvana nödvändig.
Veckodag:
Tid: 14:45-17:00
Lokal: Glimmervägen 6

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Emigrantforskning i Lund.

SV Lundabygden

Välkommen till Studieförbundet Vuxenskolan, LundabygdenVi arbetar i kommunerna Burlöv, Kävlinge, Lomma, Lund och Staffanstorp. Vi finns nära dig med kontor i Bjärred och Lund samt verksamhet på olika orter i hela vårt område. Vi erbjuder studiecirklar, kurser och kulturprogram. Vi...


Läs mer och visa alla kurser med SV Lundabygden

Kontaktuppgifter till SV Lundabygden

SV Lundabygden

Glimmervägen 6
224 78 Lund

Tel: 046-211 70 80
www.sv.se

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Emigrantforskning i Lund!

Arrangörsrecensioner
(4,8)
Baseras på 5 recensioner.
Läs recensioner