Akrylmålning för nybörjare

SV Lundabygden, i Lund
Längd
30 timmar på 10 tillfällen
Pris
2 000 SEK
Nästa kurstillfälle
5 september, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Längd
30 timmar på 10 tillfällen
Pris
2 000 SEK
Nästa kurstillfälle
5 september, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Vill du veta mer? 🤗

Kursbeskrivning

Alla kan lära sig att måla! Med rätt handledning går det att lära sig det hantverk som krävs för att sätta dina egna idéer på duken. Välkommen att lära dig grunderna!

KURSINNEHÅLL
Välkommen till akrylmålning för nybörjare! Kursen börjar med en teoretisk genomgång av förutsättningarna: akrylfärgen, dess egenskaper och struktur, materialval, penslar och underlag samt utrustning och hjälpmedel som är bra att ha när man målar. Vi kommer dock snart fram till vår första praktiska övning: att måla färgcirkeln tillsammans. I början av kursen målar vi några motiv tillsammans för att komma igång och lära känna färgens egenskaper, underlaget och vilka penslar som är bra till vad. Därefter kommer du få välja en egen större fördjupningsuppgift.

De första träffarna i börjar med en teoretisk genomgång och deltagarna får sedan en övningsuppgift. Ibland ges en hemuppgift till nästa gång, och vi börjar då nästkommande träff med att tillsammans titta på våra hemuppgifter och utvärdera dem för att tal om hur man kommer vidare i sitt måleri. Efter att ha kommit en bit på väg blir det dags att välja en egen uppgift inför de sista gångerna. Ledaren kan ge förslag på olika uppgifter med olika svårighetsgrad, eller så har du hunnit komma på en alldeles egen idé om vad du vill arbeta med.

MATERIAL OCH MATERIALKOSTNAD
Du skaffar själv det material du behöver till kursen. Material köper du i valfri butik eller online, men ingen försäljning finns via SV. Färg och penslar kan köpas som färdiga set eller så kombinerar du själv. Till första tillfället behövs tre penslar: en flat och mjuk pensel, en rund hårpensel nr 4, samt en något större flat borstpensel . Ta också med 3 färger: ultramarin, kadmiumgult och crimsonröd. Crimsonröd är en skarp röd färg som inte innehåller gult, vilket är viktigt när vi går igenom färgläran.

Ett undantag: Till första träffen behöver du inte ha med något papper eller liknande att måla på. Detta tillhandahålls av ledaren.

FÖRKUNSKAP
Detta är en nybörjarkurs som inte kräver några tidigare kunskaper. Kursen kan även passa för dig som prövat att måla lite tidigare men inte kommit så långt eller lagt dina penslar på hyllan och vill komma igång.

Kursen innehåller följande moment:

- Färglära och genomgång av material. Färgcirkeln. Komplementfärger. Vit-svart.
- Måla en tulpan i olika nyanser av en färg.
- Horisonten i landskap. Djup i bilden.
- Schabloner-stöppling.
- Måla en paprika.
- Titta på olika strukturer. Gesso och Strukturpasta
- Måla ett gammalt träd.
- Skugga och ljus. Olika typer av medium. Lång torktid.
- En egen vald uppgift

BRA ATT VETA
Kursen omfattar 30 studietimmar à 45 minuter. Vid varje tillfälle tar vi en 15 minuters paus på mitten då det finns möjlighet att köpa varm dryck i kaffeautomaten.

VAD ÄR EN STUDIECIRKEL?
Denna grupp är en studiecirkel, vilket betyder att deltagarna är med och utformar innehållet och fortsätter att delta aktivt. Cirkelledaren erbjuder en grundplanering och sedan är deltagarna med och tycker till. Vi delar gärna våra frågor i gruppen och lär oss genom att hjälpa varandra.

KURSLEDARE
Ylva Sandberg arbetar som bild- och slöjdlärare inom grundskolan. Hon målar i akryl sen många år tillbaka och tycker att skapa med färg och form är både spännande och utmanande!
Veckodag: Torsdag
Tid: 20:00-21:30
Lokal: Glimmervägen 6
Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Kommande kursstarter

1 tillgänglig kursstart

5 september, 2024

  • Kurs
  • Lund

Intresseanmälan

Intresseanmälan

Intresserad av Akrylmålning för nybörjare och vill veta mer? Kontakta kursarrangören direkt! En intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämpas.
SV Lundabygden
Glimmervägen 6
224 78 Lund

Välkommen till Studieförbundet Vuxenskolan, Lundabygden

Vi arbetar i kommunerna Burlöv, Kävlinge, Lomma, Lund och Staffanstorp. Vi finns nära dig med kontor i Bjärred och Lund samt verksamhet på olika orter i hela vårt område. Vi erbjuder studiecirklar, kurser och kulturprogram. Vi riktar oss till allmänheten,...

Läs mer och visa alla kurser med SV Lundabygden

Highlights