Visa kurser.se som: Mobil

Nosework, nybörjare

SV Kronoberg
Kursinformation
Älmhult
12 timmar på 4 tillfällen
2021-01-20 18:00
1 000 SEK

Kursbeskrivning

Målet med kursen är att lägga en bra grund för hund och förare och att du får verktyg för att fortsätta hemma på egen hand med en bra och rolig aktivering/träning för dig och din hund. För att kanske så småningom gå vidare med att göra doftprov och tävling. Vi arbetar med eukalyptus som är den första doft du börjar med i Nose Work.

Kursinnehåll
Vi börjar med att först lära hunden (diskriminera) vilken doft det är vi vill att de skall leta efter och i första hand arbetar vi med behållarsök och inomhussök. Kursen är upplagd på fyra kurstillfällen. Teori och praktik varvas och teorin finns även tillgänglig online. I första hand så kommer vi att träna ett ekipage åt gången i vardera gruppen vilket innebär alla kan ta del av varandras träningspass. Träningen anpassas efter individen och går att göra både lättare och svårare.

Vad är Nosework?
Nose Work är den nya spännande hundsporten från USA som verkligen är på frammarsch även i Sverige. 2017 blev Nose Work en officiell hundsport i Sverige.
I Nose Work får hunden använda sitt främsta sinne nosen. Genom att arbeta med hundens nos kan hundarna få stärkt självförtroende och en väldigt bra aktivering. Passar alla hundar unga som gamla fantastiskt roligt och utvecklande sätt att arbeta med sin hund. För hundar med problembeteende kan Nose Work vara en utmärkt tränings/tävlingsform då hunden arbetar under lugna och kontrollerade former.
I Nose work ska hunden söka efter Eukalyptus Lagerblad och Lavendel – hydrolat. Det finns tre klasser och i samtliga klasser ingår fyra moment inomhussök utomhussök fordonssök och behållarssök.
På LHF samarbetar vi med Inger Borg från T4T (Team4tassar) SNWK (Svenska Nose Work Klubben) certifierad Nose Workinstruktör & Doftprovsdomaren. Inger är även medlem i LHF sedan många år.

Vi anpassar oss efter rådande rekommendationer vad gäller Corona.

Anmälan
OBS!! Vid anmälan ange även hundens namn ras och ålder längst ner i rutan i formuläret.

Kursledare
Inger Borg. Hjälpinstruktör Lena Almblad

Utvecklingsmöjligheter
För dig som vill gå vidare finns även kurserna”Rallylydnad Agility”

Bra att veta
Vi skickar dig en kallelse/faktura före kursstart. Har du uppgett en mejladress skickas kallelsen/fakturan på mejl annars kommer den med vanlig post.
Kurstillfällen: onsdagar 20/1 27/1 10/2 17/2 klockan 18.00-20.15.

Plats
Tältet vid Älmhults Brukshundsklubben Kongstorp 1980 343 90 Älmhult.

Deltagaravgift
Deltagaravgiften är 1000 kr
För att gå denna kurs måste du vara medlem i Linnébygdens Hundägarförening LHF. Medlemsavgiften är 200 kr/år (alternativt 300 kr/år för familj) och betalas direkt till klubben om du inte redan är medlem. Antingen på bankgiro 470-5059 eller Swish 1236033260. I medlemskapet ingår bland annat fri tillgång till träningsplanen i Loshult och 10% rabatt på Animalix i Älmhult.

Ett arrangemang i samarbete med Linnébygdens Hundägarförening.
Veckodag: Onsdag
Tid: 18:00-20:15
Ledare: Inger Borg
Lokal: Kongstorp 1980
Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Hur påverkar COVID-19 denna kurs?

Vi på kurser.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många kurser ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om en kurs påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Nosework, nybörjare.

SV Kronoberg

Välkommen till SV - Kronoberg på kurser och utbildning för alla!

Studieförbundet Vuxenskolans bildningssyn bygger på människans förmåga att själv forma sitt liv tillsammans med andra människor och med hänsyn till miljön. SV är den mest pådrivande och engagerade lokala kraften för utveckling av föreningsliv, kultur och samhälle. SV är mångfaldens studieförbund...


Läs mer och visa alla kurser med SV Kronoberg

Kontaktuppgifter till SV Kronoberg

SV Kronoberg

Smedjegatan 3 B
352 46 Växjö

Intresseanmälan

För att få mer information om Nosework, nybörjare, fyll i följande uppgifter:

Recensioner
Bli den första att recensera Nosework, nybörjare!

Liknande kurser