Hundkurs i Stockholm

Kurser med din fyrbenta vän

Här hittar du olika typer av hundkurser i Stockholm för dig och din hund. Gå en kurs i vardagslydnad, rallylydnad eller agility. Allt från valpkurser till hundkurser för äldre hundar. Välj den kurs som passar dig och din hund bäst!
Visar 1-20 av 32 träffar
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar kurser i sökresultatet.
Visar 1-20 av 32 träffar
12

Mer om hundkurser i Stockholm

Vardagslydnad och grundläggande hundträning sker vanligtvis under en valpkurs då valpen är cirka 12 veckor till 5 månader. Du kan dock ta en hundkurs i vardagslydnad om din hund är äldre än så. Har du skaffat en äldre hund du vill träna lydnad med? Eller behöver din hund finslipa sina färdigheter? Då kan det passa dig med hundkurser i vardagslydnad.

Andra populära orter

Hundkurser i Karlstad

Hundkurser i Örebro

Hundkurser i Södertälje

Vad är vardagslydnad?

Vardagslydnad innebär, precis vad namnet avslöjar, all lydnad i vardagen. Det kan handla om att klippa klorna, ta kommandon, inte äta från matbordet och inte dra i kopplet. Vardagslydnad är en grundläggande lydnad hundarna oftast lär sig på sin valpkurs. Eftersom att all träning måste vara kontinuerlig lär sig inte alla hundar lika snabbt. Då kan det vara bra att damma av gamla kunskaper och gå en hundkurs i vardagslydnad för att komma på rätt spår igen.

Ansvar för vardagslydnad

Det är du som är matte eller husse som ansvarar för om din hunds färdigheter och lydnad. Att skylla på hunden tyder på okunskap och är inte rättvist. För att träna din hund i vardagslydnad måste du ha tålamod och orka korrigera hunden hundra gånger om så behövs. Träna vardagslydnad genom exempelvis ligg, sök och vacker tass för att hålla hunden uppmärksam.

Rallylydnad

Rallylydnad är en hundsport där hunden följer dig som förare genom en bana med olika hinder och moment. Rallylydnad är en blandning av lite olika hundkurser som agility och freestyle. Denna hundsport passar din hund oavsett vilken ras eller ålder den har.

Valpkurs

I en valpkurs kommer du få lära dig hur du ska göra för att lära din valp nya saker till exempel hur du kan utveckla olika belöningar som du kan använda i din träning med din valp. Det oavsett vilken ras din valp är kommer kursen att passa er.

Saker du kommer få gå igenom är bland annat:

  • Följsamhet
  • Hur du ska få din valp att gå bredvid dig med ett slakt koppel
  • Inkallning
  • Positionsövningar
  • Klickerträning
  • Aktivering
  • Passivitetsträning
Jämför kurser