Hundkurser i Örebro

Ta relationen till din hund till nästa nivå!

Hunden sägs vara människans bästa vän och det kräver träning och relationsskapande. För att få bättre samspel med din hund och förstå hur den fungerar kan en hundkurs vara bra att gå. Här finns hund- och valpkurser i Örebro.
Visar 1-20 av 21 träffar
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar kurser i sökresultatet.
Visar 1-20 av 21 träffar
1
2

Mer om hundkurser i Örebro

Att ha hund tar tid och kräver regelbunden träning, både för kroppen och hjärnan. För att se till att din valp växer upp och får den utveckling och utmaning som den behöver kan du med fördel gå en hundkurs. Då kan du lära dig ledarskap, trygghetsskapande och hur hunden fungerar. Antingen kan hundkursen vara tillsammans med andra hundar och deras ägare eller så kan du boka en privatkurs för att hålla fullt fokus på er egen träning. 

På denna sida hittar du hund- och valpkurser med olika inriktning som finns i Örebro. För att läsa mer om en kurs klickar du på den och där finns även möjlighet att göra en intresseanmälan och/eller boka kursen.

Hundkurser och valpkurser

En grundläggande hundkurs är vardagslydnad och det handlar om att skapa en hållbar metod för att få din hund att lyda och samarbeta. Här läggs fokus på bra kommunikation och gemensamma mål som ger er en bra grund att stå på. Väljer du en valpkurs har den som syfte att etablera en bra kontakt mellan dig och din valp. Det är viktigt att visa gränser och vilket beteende som uppskattas tidigt för att ge din hund bra förutsättningar. Dessa kurser brukar rekommenderas mellan att hunden är 12 veckor och 7 månader.

Förhoppningsvis är kursen något som både du och din hund uppskattar och som förbättrar er relation. Kurserna anpassas efter hundarnas ålder, ras samt tidigare erfarenhet. Det finns både nybörjarkurser för dig som vill gå din första hundkurs och mer specifika kurser för dig som vill ta nästa steg. Oavsett vilken du väljer kan instruktören kunna hjälpa dig med vad du och din hund bör fokusera på. Nedan följer exempel på hundkurser som finns i Örebro.

  • Valpkurs med vardagslydnad
  • Trickskurs
  • Rallylydnad (olika nivåer)
  • Nose work
  • Personspår
  • Sökkurs

Sökkurs

Det finns olika sökkurser för hundar och en av de är specialsök. Det är en inofficiell tävlingsform där hunden ska söka efter en röd kong. I en sådan kurs får man träna på sökarbete med doft samt markeringsträning. Andra sökkurser som finns kan vara exempelvis kantarellsök där din hund kan hjälpa dig hitta skogens guld.

Trickskurs

Tycker du att det är roligt att lära din hund tricks? Då är detta kursen för dig! Här får du och din hund öka er samarbetsförmåga och hunden kan lära sig konster och tricks. Ett roligt sätt att jobba tillsammans.

Nose work

Vill du träna upp nosen på din hund? Under en nose work-kurs får din hund spetsa luktsinnet. Med hjälp av olika dofter i olika miljöer finns olika svårighetsgrad på uppgiften.

Vardagslydnad

Under en kurs i vardagslydnad får din kund träna på att hålla fokus på dig trots distraktion från andra människor och hundar. I kursen används ofta godis och positiv förstärkning för att lyckas med övningarna på ett framgångsrikt sätt. Målet är att din hund ska lyda dig i alla situationer och att du som ägare ska känna dig trygg. Om man vill ta nästa steg kan man gå en kurs i rallylydnad.

Rallylydnad

En kurs i rallylydnad innefattar både lydnad, agility och freestyle. Det är en tävlingsform som går ut på att ta sig igenom en förutbestämd bana med skyltar. Detta bedöms av en domare som observerar hunden, föraren och samarbetet. 

Jämför kurser