Aktivering & Hjärngympa för hunden

Längd
6 timmar
Pris
1 190 SEK
Nästa kurstillfälle
17 oktober, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Längd
6 timmar
Pris
1 190 SEK
Nästa kurstillfälle
17 oktober, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Vill du veta mer? 🤗

Info om Aktivering & Hjärngympa för hunden

Detta är kursen för dig som vill aktivera och berika din hund med enkla medel för att göra din hund gladare, lugnare och tillgodose dennes behov. Visste du att en hel del "problembeteenden" kan lösas med mental stimulans?

Genom att aktivera din hund och stimulera den mentalt kan du få bättre kontakt och samarbete med din hund. Din hund kommer att bli mer lyhörd, uppskatta dig mer och ni får en bättre relation till varandra.
En hund i modern tid som inte får jobba är en uttråkad hund som kanske hittar på egna roliga saker att göra. Och dessa saker kanske är att tugga på soffan, sno skor eller kanske beter sig dumt på promenaderna.

Innehåll

I denna kurs kommer vi gå igenom enkla saker som berikar våra hundar mentalt och som gör hundarna glada och nöjda! Kursen utgår från den typiska familjehundens liv. Vi kommer utgå mycket utifrån din hunds ras, vad just individen behöver och hur vi enkelt tillgodoser detta.

Upplägg

Kursen är speciellt framtagen för dig som inte sysslar med någon speciell aktivitet med din hund och vill lära dig hur du kan tillgodose dennes behov på ett enkelt sätt.

Kursen är tre tillfällen och hålls inomhus i uppvärmda lokaler, i Medborgarskolans egna hundhall i Örebro.

Under dessa tillfällen kommer teori varvas med praktiska övningar, varje ekipage utifrån sina grunder och förutsättningar och önskemål. Det kommer även finnas tid för frågor och diskussioner.  

Förkunskaper

Inga förkunskaper krävs. Kursen vänder sig till hundar i alla åldrar.

Kursledare

Elisabeth Glanzelius är utbildad hundinstruktör, hundpsykolog och hundbeteendevetare med utbildad diplomathund vid Hundens Hus i Stockholm. Sin första hundinstruktör utbildning gick hon 2014/2015 men valde att certifiera sig och börja jobba med detta på riktigt först i 2020.

Under 2021-2022 har hon vidareutbildat sig till kantarellsök-, rallylydnads- och nose work instruktör. Elisabeth är dessutom certifierad Nose Work instruktör och auktoriserad doftprovsdomare i Svenska Nose Work klubben. Hon har levt tillsammans med hundar under de senaste 30 åren.

Att jobba med utbildning, utveckling, som pedagog och coach är inget nytt för Elisabeth, det har hon arbetat med mer eller mindre under de senaste 30 åren vid olika internationella företag, då med fokus på ledare och medarbetare.

Elisabeth är genom sitt företag Hundpartner Sverige H-märkt och medlem i Sveriges Hundföretagare.

Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds möjlighet till fortsatt individuell utveckling.

Kursmaterial

Det ingår inget skrivet kursmaterial men ta gärna anteckningar om du vill.

Under den termin som du är kursdeltagare hos Medborgarskolan har du en del förmåner du kan använda, exempelvis 6 procent rabatt hos Bokus och 10 procent rabatt hos Akademibokhandeln. Mer om våra förmåner.

Tips på vidareutveckling

Prata med kursledaren eller titta gärna efter fler hundkurser på Medborgarskolans hundkurser

Bra att veta

Alla kursstarter är preliminära, du får information om kursen senast en vecka före planerad kursstart.

Meddela namn, ras och ålder på hunden vid anmälan.
Är ni flera i familjen som vill delta vill vi att en person är hundförare/gång. Resterande ska vara åhörare och ska också anmälas i förväg till oss på Medborgarskolan. Skriv fullständig personnummer på åhöraren i meddelande fältet vid anmälan.

Alla hundar som går kurs hos oss på Medborgarskolan måste vara friska och vaccinerade enligt gällande regler (SKK:s regler för vaccin). Vaccinationen måste vara fullgjort utifrån hundens ålder.

Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.

Hos oss på Medborgarskolan är alla deltagare och ledare försäkrade under aktiviteten/kursen samt till och från aktiviteten/kursen. Lär mer på Olycksfallsförsäkring | Medborgarskolan

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Intresseanmälan

Intresseanmälan

Intresserad av Aktivering & Hjärngympa för hunden och vill veta mer? Kontakta kursarrangören direkt! En intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämpas.