Valp- och hundkurs i Göteborg

Ge din hund en bra träning

Har du en valp som behöver hjälp med lydnad? Eller vill du bygga en bättre relation mellan dig och din hund med hjälp av en hundkurs? Kurserna innehåller lärande av kontakt, koppelträning och andra viktiga moment. Hitta din hundkurs och valpkurs i Göteborg här!
Vi ber om ursäkt men din sökning gav tyvärr inga träffar... Vänligen gör en Ny sökning

Mer om Valp- och hundkurs i Göteborg

Mer om hundkurs i Göteborg

Hunden är ju människans bästa vän. Därför vill vi att han eller hon ska ha det så bra som möjligt. Ett sätt för både dig och din hund att utvecklas är att gå en hundkurs. När du går en hundkurs ökar du din hunds möjlighet till ett långt och lyckligt liv. Det finns en rad olika inriktningar på hundkurser beroende på vad det är du vill utveckla i samspelet med din hund. Hundar är kloka djur och bidrar ofta till en trygghet och är därför lämpliga att ha inom vården. Exempelvis kan man ha hundar som besöker äldreboenden och liknande som ett återkommande inslag i de boendes vardag.

Om du vill hitta hundkurser i hela Sverige eller distans kan du klicka dig vidare här:

Hundkurser i Sverige

Hundkurser på distans

För dig som är intresserad av hundkurser som finns i Göteborg har vi samlat dessa här. Nedan kan du läsa om en del av utbudet.

Valp- och hundkurs

Du kan till exempel välja en kurs i agility som går ut på att hundrna får hoppa över eller krypa under hinder av olika slag på en bana. Du kan tävla med din hund i olika viktklasser: liten, medium eller stor. Hinder som ingår i agility är: Balansbom, gungbräda, däck, tunnlar, slalom, bord, hopphinder, säck, A-hinder, viadukt, mur och långhopp.

Hundkurser i agility ger dig och din hund möjlighet till bättre samspel och kommunikation. För att gå igenom hinderbanan på kortast möjliga tid krävs ett stort engagemang från såväl hund som förare. Den som vinner en agility tävling är den hund som på kortast tid har minst fel på hinderbanan.

Jakthund

Om du själv har jakt som ett intresse så kan det vara en god idé att ta med dig din hund på jakthundskurs där ni får öva på ert samarbete. Som jakthund är ledarskapet en viktig pusselbit och på en kurs får du mycket tips hur du och hunden kan bli ett bra team under jaktsäsongen. Ofta innehåller kursen grunderna såsom inkallning, sitt, ligg och fot då dessa är viktiga under jakten. Ofta består kursen av både teori och praktik och upplägget för kursen finns beskrivet på kursens sida.

Fler hundkurser

En hund kan vara behjälplig på många olika sätt och därför finns det även flera olika inriktningar på hundkurser. Här kan man till exempel hitta kurser som fadderhund, vårdhund, terapihund och besökshund. Du kan läsa mer om respektive område under kursbeskrivningen.

Jämför kurser