Visa kurser.se som: Mobil

Hohoho! 🎅 NedrĂ€kningen till jul har börjat! Det firar vi pĂ„ kurser.se med en klurig jultĂ€vling. LĂ€s mer hĂ€r.

Valpkurser

För din allra minsta fyrbenta vän

En valpkurs innehÄller bland annat moment med fokus pÄ vardagslydnad, följsamhet och lydnad i olika situationer. Ha roligt tillsammans med din hund och lÀr kÀnna varandra bÀttre. Hitta en valpkurs som passar er hÀr!
Visar 1-20 av 38 träffar
12

Mer om valpkurser – lĂ€r din hund att lyda och följa

En valpkurs passar alla hundÀgare som vill bygga en god relation med sin hund. Passa pÄ att gÄ en kurs och befÀst relationen mellan dig och din hund i ett tidigt stadie. HÀr kan du lÀsa mer om vad det innebÀr att gÄ en valpkurs och fÄ exempel pÄ vanligt innehÄll.

Vad Àr en valpkurs?

En valpkurs Ă€r en kurs för dig som Ă€r nybliven hundĂ€gare eller för dig som Ă€r nyfiken pĂ„ att skaffa en hund. Du fĂ„r rĂ€tt kunskaper och en bra grund för att kunna bygga en god relation till din hund. Kurserna finns till för att förbereda unga hundar till att vĂ€xa upp till lydiga vuxna. Kurserna kan ocksĂ„ förbereda dig pĂ„ hur Ă€r det Ă€r att ha en hund och vad som förvĂ€ntas av dig som hundĂ€gare. En valpkurs innehĂ„ller bland annat moment med fokus pĂ„ vardagslydnad, följsamhet och lydnad i olika situationer. 

Vem kan gÄ en valpkurs?

En valpkurs passar sĂ„vĂ€l den nyblivne hundĂ€garen som den som har en del erfarenhet frĂ„n tidigare hundar. Är du kanske hundvakt ofta? DĂ„ kan en den ge dig viktiga kunskaper som underlĂ€ttar hundvaktandet. Kurserna passar alltsĂ„ alla som som har kontakt med vĂ„ra fyrbenta vĂ€nner!  

Varför ska man gÄ en valpkurs?

Under en valpkurs har du roligt tillsammans med hunden och ni lĂ€r kĂ€nna varandra bĂ€ttre, samtidigt som du lĂ€r dig sĂ€tta grĂ€nser. Det Ă€r viktigt att tidigt uppfostra din hund för att underlĂ€tta för er bĂ„da i framtiden – med en god grund kan ni fĂ„ ut det mesta av er relation. MĂ„let med en valptrĂ€ning Ă€r att du fĂ„r en ökad kĂ€nsla för hundens sprĂ„k och att du sjĂ€lv lĂ€r dig hur du pĂ„ bĂ€sta sĂ€tt kommunicerar tydligt med hunden.

Precis som vi mĂ€nniskor Ă€r alla valpar olika och kan dĂ€rmed krĂ€va olika arbete. Vad just du behöver fokusera pĂ„ med din valp kan bli tydligt under en kurs. Är du en ovan hundĂ€gare kan en kurs vara till stor hjĂ€lp och ge dig tips och rĂ„d som passar just din hunds behov.

Vad innehÄller en valpkurs?

Under kursen lÀggs ett stort fokus pÄ hur du kan skapa en god kontakt med din hund. Ni övar pÄ samarbete och kontakt genom förbudsövningar och grÀnssÀttning. Du fÄr bland annat lÀra valpen önskade beteenden, att komma pÄ inkallning och grundlÀggande vardagslydnad. MÄnga hundkurser sker i samarbete med Svenska Brukshundklubben, Svenska Kennelklubben och Sveriges Hundungdom för att sÀkra att innehÄllet hÄller god kvalitet.

Exempel pÄ innehÄll i en valpkurs:

  • Följsamhet
  • Inkallning
  • KoppeltrĂ€ning
  • FörbudstrĂ€ning
  • FörstĂ„ din hunds kroppssprĂ„k
  • Vanliga valpproblem
  • Vanliga kommandon som sitt, stanna och ligg
  • GrundlĂ€ggande vardagslydnad
  • SjĂ€lvkontroll
  • Trygghet

Hur lÄnga lektionerna Àr varierar mellan olika arrangörer. Lektionerna innehÄller dock bÄde teori och praktiska övningar. Man brukar Àven fÄ med kursmaterial sÄsom kompendium med ytterligare information och samlade övningar. NÄgra delar av teorin kan behandla hundvÄrd och hundens beteende.

NÀr ska man gÄ valpkurs?

En valpkurs Àr oftast avsedd för valpar som Àr frÄn 12 veckor till 7 mÄnader gamla. För att vara helt sÀker pÄ hur gammal valpen ska vara pÄ den kurs du vill gÄ Àr det sÀkrast att höra med kursarrangören innan pÄbörjad kurs.

Valpkurs Stockholm

Valpkurs Karlstad

Valpkurs Örebro

JÀmför kurser