Visa kurser.se som: Mobil

Hohoho! 🎅 NedrĂ€kningen till jul har börjat! Det firar vi pĂ„ kurser.se med en klurig jultĂ€vling. LĂ€s mer hĂ€r.

Hundkurser i Skåne

Stärk relationen mellan dig och din hund

Har du precis köpt en valp eller har du haft hund lÀnge? StÀrk er relation under en kurs tillsammans. Det finns valpkurser och hundtrÀning pÄ grundnivÄ och högre nivÄ. LÀr dig samarbeta med din hund pÄ en hundkurs i SkÄne.
Visar 1-20 av 23 träffar
12

Hundkurser för bÄde stora och smÄ

Hundskolor och andra arrangörer av hundkurser har oftast ett stort urval med olika typer av kurser att vÀlja mellan. Vardagslydnad, valpskola, spÄrning och Agility Àr nÄgra av de vanligaste kurserna. Nedan redogör vi lite vad en kurs kan innehÄlla.

Agility

Agility finns bÄde för nybörjaren och för den mer avancerade hundföraren. PÄ en agilitykurs fÄr du lÀra dig hur du kommunicerar med hunden för att ta sig igenom alla hinder pÄ kort tid. Du lÀr dig vad som behövs för att samspela med hunden i stressiga miljöer och med störningsmoment. Efter grundkurs kan du ta dig vidare till en avancerad kurs och dÀrifrÄn kan du och din hund börja tÀvla. Agility Àr roligt, spÀnnande och kan bli ett fantastiskt fritidsintresse för dig och din hund.

Valpkurs

NÀr du gÄr en valpkurs lÀr man hunden grundlÀggande lydnad och du lÀr kÀnna din valp och hur den agerar i sociala situationer. Ni kommer öva pÄ viktiga kommandon som att lÀra hunden att stanna, sitta och komma till dig nÀr du ropar. HÀr kommer ni fÄ bra tips och hjÀlpmedel i frÄn er trÀnare sÄ ni lyckas med trÀningen. Extra viktigt kan hundmöten vara att öva pÄ dÄ valparna ofta vill fram och hÀlsa nÀr man ska passera en hund. Det Àr ett perfekt tillfÀlle att göra pÄ kursen ihop med sin andra kursdeltagare.

HjÀlp, vilken hund passar oss?

Det kurser för dig som vill skaffa en hund men som inte vet vilken hund som passar dig och din familj. Du kommer fÄ med dig information som hjÀlper till att vÀlja just rÀtt hund för er. Ni kommer fÄ lÀra er mer king uppfödare och hur du lÀr dig lÀsa av hundens olika signaler och beteenden. Denna kunskap Àr vÀldigt viktig om du övervÀger att ta hand om en rescue dog eller omplacering. I dessa fall Àr det otroligt viktigt att kunna lÀsa av en hunds signaler för att kunna ge hunden trygghet och för att hitta en ny och stabil familjemedlem.

SpĂ„rning 

En rolig och givande aktivitet bÄde för dig och för din hunden. Perfekt att ge sig ut i naturen och lÀgga spÄr eller söka efter svamp. NÀr ni trÀnar spÄrning mÄste du och din hund samarbeta vilket utvecklar er kommunikation. Hunden kommer fÄ arbeta mycket mentalt och den kommer sova gott efter era kurstillfÀllen. Allt efter att ni utvecklas i ert spÄrarbete kommer ni kunna öka svÄrighetsgraden och ge er ut pÄ egen hand.

Distanskurser för dig och din hund

Utöver alla kurser som du kan ta del av i SkÄne sÄ kan du se vilka distanskurser du och din fyrbenta vÀn ocksÄ kan gÄ. - Distanskurser

JÀmför kurser