Hundkurser i Skåne

Stärk relationen mellan dig och din hund

Har du precis köpt en valp eller har du haft hund länge? Stärk er relation under en kurs tillsammans. Det finns valpkurser och hundträning på grundnivå och högre nivå. Lär dig samarbeta med din hund på en hundkurs i Skåne.
Visar 1-15 av 15 träffar
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar kurser i sökresultatet.
Visar 1-15 av 15 träffar

Hundkurser för både stora och små

Hundskolor och andra arrangörer av hundkurser har oftast ett stort urval med olika typer av kurser att välja mellan. Vardagslydnad, valpskola, spårning och Agility är några av de vanligaste kurserna. Nedan redogör vi lite vad en kurs kan innehålla.

Agility

Agility finns både för nybörjaren och för den mer avancerade hundföraren. På en agilitykurs får du lära dig hur du kommunicerar med hunden för att ta sig igenom alla hinder på kort tid. Du lär dig vad som behövs för att samspela med hunden i stressiga miljöer och med störningsmoment. Efter grundkurs kan du ta dig vidare till en avancerad kurs och därifrån kan du och din hund börja tävla. Agility är roligt, spännande och kan bli ett fantastiskt fritidsintresse för dig och din hund.

Valpkurs

När du går en valpkurs lär man hunden grundläggande lydnad och du lär känna din valp och hur den agerar i sociala situationer. Ni kommer öva på viktiga kommandon som att lära hunden att stanna, sitta och komma till dig när du ropar. Här kommer ni få bra tips och hjälpmedel i från er tränare så ni lyckas med träningen. Extra viktigt kan hundmöten vara att öva på då valparna ofta vill fram och hälsa när man ska passera en hund. Det är ett perfekt tillfälle att göra på kursen ihop med sin andra kursdeltagare.

Hjälp, vilken hund passar oss?

Det kurser för dig som vill skaffa en hund men som inte vet vilken hund som passar dig och din familj. Du kommer få med dig information som hjälper till att välja just rätt hund för er. Ni kommer få lära er mer king uppfödare och hur du lär dig läsa av hundens olika signaler och beteenden. Denna kunskap är väldigt viktig om du överväger att ta hand om en rescue dog eller omplacering. I dessa fall är det otroligt viktigt att kunna läsa av en hunds signaler för att kunna ge hunden trygghet och för att hitta en ny och stabil familjemedlem.

Spårning 

En rolig och givande aktivitet både för dig och för din hunden. Perfekt att ge sig ut i naturen och lägga spår eller söka efter svamp. När ni tränar spårning måste du och din hund samarbeta vilket utvecklar er kommunikation. Hunden kommer få arbeta mycket mentalt och den kommer sova gott efter era kurstillfällen. Allt efter att ni utvecklas i ert spårarbete kommer ni kunna öka svårighetsgraden och ge er ut på egen hand.

Distanskurser för dig och din hund

Utöver alla kurser som du kan ta del av i Skåne så kan du se vilka distanskurser du och din fyrbenta vän också kan gå. - Distanskurser

Jämför kurser