Visa kurser.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas din kurs? Vi samlar artiklar kring coronaviruset och utbildning samt tips för dig som ska söka kurs. Läs mer här.

Drömmen om det goda: Barnyoga

SV Jämtlands Län
Kursinformation
Östersund
14 timmar på 2 tillfällen
2020-09-24 08:00
2 950 SEK

Kursbeskrivning

Drömmen om det goda - Barnyoga
Barnyoga ingår i Drömmen om det godas metoddel rörelse. Yogan grundas på modern medicinsk vetenskap och mindfulnessmetoder som motverkar stress och stärker känsloreglering och kroppsmedvetenhet.
Ida Nissle och Lotta Olsson har skapat en barnyogautbildning med rörelser hämtade från natur- och djurriket för de yngre och med inspiration från de fem elementen för de äldre. För de yngre barnen är fokus på lek och sagor medan de äldre barnen får arbeta med olika program för olika syften som till exempel att skapa mer lugn eller få mer energi.
Barnyogautbildningen är utformad för barn i förskola och till och med åk 6. För att bli diplomerad i Drömmen om det godas yogautbildning krävs deltagande i en 2-dagarsutbildning. Dag 1 omfattar grunderna samt övningar och dag 2 innehåller fördjupad teori repetition av grunderna samt en del nya övningar. Utrymme ges för frågor och reflektioner.
Barnyogautbildningen är uppdelad i två delar – en för de yngre barnen (förskola och förskoleklass) och en för de äldre barnen (åk ett t.o.m. åk sex) – med två olika material. För varje åldersspann finns program som innehåller fysiska yogaövningar andningsövningar avslappningsövningar och förslag på olika frågor som passar till de olika teman som man arbetar med i yogaprogrammen. Materialet har en tydlig struktur och en tydlighet i hur man kan lägga upp sin yogastund med barnen. Samtidigt kan man använda materialet med en stor flexibilitet och variation för att lyssna in och följa sin egen barngrupp samt använda sin egen och barnens inspiration och kreativitet.
Efter genomgången utbildning diplomeras kursdeltagarna samt får tillgång till gediget kursmaterial. Medlemskap i Drömmen om det goda ingår.
Pris: 2 950 kronor/person. Anmälan är bindande. Vid sjukdom återbetalas 50 % av kostnaden.
Instruktör Ida Nissle samt Lotta Olsson
Ida är yogalärare med lång erfarenhet av att arbeta med barn och ungdomar samt utbildad lärare och förskollärare.
Lotta Olsson Lotta är utbildare i Drömmen om det goda utbildad förskollärare och utbildad i yoga och massage på Axelsons Institut.
Anmälan: http://drommenomdetgoda.se/utbildningar-och-evenemang/
Veckodag: Torsdag Fredag
Tid: 08:00-00:00
Lokal: Litsvägen 31 A
Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Hur påverkar COVID-19 denna kurs?

Vi på kurser.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många kurser ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om denna kurs påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Drömmen om det goda: Barnyoga.

SV Jämtlands Län

Utbilda dig och gå kurser hos SV - Jämtlands län

Studieförbundet Vuxenskolans verksamhetsidé är att ge människor möjligheter att utvecklas genom att erbjuda kreativa mötesplatser. Vi erbjuder därför studiecirklar, kulturarrangemang, föreläsningar och annan pedagogisk verksamhet. Vår vision förverkligar vi genom att erbjuda kreativa mötesplatser som ger människor möjligheter till kunskap,...


Läs mer och visa alla kurser med SV Jämtlands Län

Kontaktuppgifter till SV Jämtlands Län

SV Jämtlands Län

Armégränd 6
831 32 Östersund

Recensioner
Bli den första att recensera Drömmen om det goda: Barnyoga!

Liknande kurser