Visa kurser.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas din kurs? Vi samlar artiklar kring coronaviruset och utbildning samt tips för dig som ska söka kurs. Läs mer här.

Växtfärga och sy kimono SOMMARKURS

Medborgarskolan Syd
Kursinformation
Malmö
35 timmar
2020-08-29 10:00
2 650 SEK

Kursbeskrivning

Kursen är till för dig som vill komma vidare i sömnad och lära dig från måttagning, konstruktion till färdigt plagg. Kursen kommer att täcka grunderna i växtfärgning och ekoprint ev. blocktryck.

Om kursen

Kimonon är ett japanskt tradionellt klädesplagg som är konstruerad – för det mesta som en tradionell folkdräkt - av geometriska element, t ex fyrkanter. Kimonon kan ha olika former och längder som du kan välja ifrån. Mönsterkonstruktion är bas nivå, vi kommer att sy raka linjer. Med möjlighet att ställa ut din kimono under Malmö Gallerinatt.

  • -måttagning
  • -mönsterkonstruktion, mönsterutlägg, trådriktning, sömsmåner
  • -textil färgning/tryck
  • -sömnad av egen konstruerad kimono

Så här går det till

 

En informationsträff kommer att hållas innan kursstart.

Kursen går under helgdagar, samma tid varje dag. Lov eller uppehåll bestäms tillsammans i gruppen och med ledaren vid kursens första tillfälle. Kursen omfattar 7x45 minuter per kurstillfälle.  

För vem?

Kursen är lämplig för alla, såväl nybörjare som erfarna, fördel om du har lite förkunskap i sömnad.

Ledare

Adrienn Görgényi  2002-2007. Budapest Polytechnic, Budapest, Ungern – Modedesigner och Ingenjör (Bachelors degree)

Våra ledare har relevanta ämneskunskaper och erfarenhet av att leda studiecirkel. Ledaren genomgår Medborgarskolans pedagogiska grundkurs som är anpassad för vuxenutbildning. Genom ett utbildningsprogram ges våra ledare möjlighet till såväl personlig såväl som pedagogisk utveckling, en viktig del av Medborgarskolans kvalitetsarbete. 

Material

Kostnad för material ingår inte i kursavgiften och kommer att vara kring 800 kr. Materialkostnad tillkommer. Tag med tygsax , krita, måttband, linjal, knappnålar, synålar, förkläde och latex handskar till första sammankomsten.

Bra att veta

Kursavgiften går att dela upp på två el tre månader utan extra kostnad. Kursavgiften går att dela upp på två eller tre månader utan extra kostnad. Antalet kursdeltagare är begränsat för att passa kursens format. Det gör vi för maximal inlärning, kvalité och trivsel.

Anmälan

Anmälan sker via formuläret på kursens hemsida eller genom Kundcenter, tel. 075-241 68 50. OBS! Ta del av köpvillkoren innan du anmäler dig - anmälan är bindande. Bokningsbekräftelsen, som du får direkt efter anmälan, är en bekräftelse på att din anmälan har registrerats. Det startdatum som anges där är preliminärt. När kursen blivit startklar får du en kallelse med faktura i brev med posten. Där anges definitiv strtdag, plats, tidpunkt och ibland även information om portkod med mera. Invänta alltid kallelse innan du går till kurslokalen.

Fortsättningsmöjligheter

Många av våra kurser finns på nivåer för nybörjare till avancerad i olika former av fördjupning och specialicering. För möjlighet att bygga vidare på just din kurs - hör efter med ledaren. Det kan vara möjligt att förlänga en påbörjad kurs. Vi erbjuder en bred variation av studiecirklar, intensivkurser, workshops och föreläsningar. Allt fler upptäcker våra distanskurser och ett ännu bredare utbud av ämnen och studieformer. Ambitionen är att ge dig utvecklingsmöjligheter var du än befinner dig på din resa från intresse till färdighet och kunskap.

Rabatt
Alla som går en kurs hos oss får rabatt på böcker. Läs mer om hur du gör:
http://www.medborgarskolan.se/toppmeny/kurser-forelasningar/rabatt-pa-kursmaterial/

Detta är folkbildning

Folkbildning skapar vi tillsammans i studiecirklar som drivs framåt genom kunskpsutbyte. Studiecirkeln är folkbildningsrörelsens klassiska kursform och kan handla om stort och smått, lokalt och globalt. Den kan genomföras vid träffar, på distans eller semidistans.

Vi på studieförbundet Medborgarskolan ger dig möjlighet att lära, utvecklas och utbyta erfarenheter och tankar med andra människor. Varje individ har inflytande i gruppen. Inom folkbildningen kan den enskilde deltagaren påverka cirkelns upplägg och innehåll efter demokratiskt inspirerad modell.

 

 

 

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Hur påverkar COVID-19 denna kurs?

Vi på kurser.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många kurser ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om denna kurs påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Växtfärga och sy kimono SOMMARKURS.

Medborgarskolan Syd

Medborgarskolan Syd

Medborgarskolan i Skåne

Medborgarskolan finns alltid nära dig och är ett av landets största studieförbund. Här hittar du alla kurser som hålls Malmö, Lund, Kristianstad, Helsingborg och hela vägen ner till Ystad. Medborgarskolan ska vara den självklara mötesplatsen för alla som söker kunskap, utveckling...


Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Syd
Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Växtfärga och sy kimono SOMMARKURS!

Arrangörsrecensioner
(4,1)
Baseras på 7 recensioner.
Läs recensioner